You are currently viewing Hård konkurrens när östra Sveriges främsta entreprenör ska koras
Hård konkurrens när östra Sveriges främsta entreprenör ska koras

Hård konkurrens när östra Sveriges främsta entreprenör ska koras

Efter en gedigen nominerings- och urvalsprocess är det nu dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. I östra Sveriges regionfinal, som går av stapeln den 27:e november på ELITE Grand Hotell, Bankiren, tampas entreprenörer från tio framgångsrika företag om att vinna den prestigefulla titeln och en plats i den nationella finalen:

  • Alexander Blad, A-Plast Gruppen AB, Älghult, (a-plast.com)
  • Johan Lyreborn, Configura Sverige Aktiebolag, Linköping, (configura.com)
  • Rikard Wallman, Fergas Group AB, Linköping (fergas.com)
  • Sarah Sparelius, Gallerbolaget i Sverige AB, Norrköping (gallerbolaget.se)
  • Rakel Gustafsson, Himmelsby Spa & Konferens AB, Mantorp (himmelsbygardshotell.se)
  • Bertil Wosk, Holistic Sweden AB, Norrköping (holistic.se)
  • Joachim Lindström och Filip Ummer, iDeal Of Sweden AB, Norrköping (idealofsweden.se)
  • Mikael Holmberg, Packoplock Scandinavia AB, Norrköping (packoplock.se)
  • Karin Bjärle, PS of Sweden AB, Nyköping (psofsweden.se)
  • Rickard Andersson, Swed Handling AB, Norrköping (swedhandling.se)

– Det ska som alltid bli spännande att se vem som kommer kamma hem titeln som östra Sveriges främsta entreprenör. Alla våra finalister har en mycket inspirerande entreprenörsresa bakom sig, och flertalet av dem har dessutom gemensamt att de i ett tidigt skede etablerat sig på den internationella marknaden. Det är också kul att vi har en så stor branschspridning, från kosttillskott och konfigurering till spa och packprodukter. Juryn har sannerligen ett tufft jobb framför sig, det är mycket hård konkurrens, säger David Barmé, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 31januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Öst utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Micael Glennfalk (Björbackens turism AB), Jacob Nilsson (Axjo Plastic AB), Mattias Weinhandl (Weinhandl Holding AB), Paul Haglund (Konga Mekaniska Verkstad AB), Pär Lidåker (BJS Group AB), Eva Schlyter (Ståhl Invest i Norrköping AB) och Karin Malmström (Identx AB).

Källa: www.eoy.se