Han blir Tillväxt Motalas nya vd
Han blir Tillväxt Motalas nya vd

Han blir Tillväxt Motalas nya vd

Nuvarande vd, Joakim Ljungqvist, har lett näringslivsbolagets sedan starten 2012. Vid årsskiftet lämnar Joakim sitt uppdrag för att istället arbeta i eget bolag. Under hösten har Tillväxt Motala under ledning av bolagsstyrelsen rekryterat ersättare och valet har nu fallit på Magnus Lindberg.

Magnus har en gedigen erfarenhet av att leda personal och team. Senast kommer han från ett arbete som Sverigechef på Flügger. Han har tidigare arbetat som försäljningschef hos Länsförsäkringar, varit vd för Fischers svenska och danska dotterbolag, Magnus har också arbetat på Motalaföretaget Inplastor och startade sin karriär i tryckeribranschen.

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Magnus till rollen som vd. Med en gedigen ledarerfarenhet från uppdrag i många olika branscher kommer Magnus kunna bidra till en fortsatt stark tillväxt av bolagets verksamhet, säger Gunilla Brynell-Johansson, ordförande i Tillväxt Motala AB.

Magnus träffade personalen för första gången på torsdagsförmiddagen och ser fram emot sitt nya uppdrag:

– Jag blev både stolt och mycket glad när jag fick möjligheten att ta över ansvaret för Tillväxt Motala. Att få vara en del av teamet som arbetar med att utveckla kommunen och skapa värde för såväl företagen som oss som bor och verkar i Motala kommun känns mycket stimulerande. Det är med stor ödmjukhet och tillförsikt som jag ser fram emot att få bidra till den fortsatta resan för Tillväxt Motala, säger Magnus som flyttade till Motala 1995 från hemorten Taberg.

Tillväxt Motala AB ägs av Tillväxt Motala Ekonomisk förening och har närmare 400 medlemsföretag. Tillväxt Motala arbetar på uppdrag av sina ägare, samt via avtal med Motala kommun, med bland annat platsmarknadsföring, etablering samt företags- och besöksservice.

Magnus tillträder som vd den 2019-01-14

Källa: www.tillvaxtmotala.se