Han är årets företagare i Norrköping
Han är årets företagare i Norrköping

Han är årets företagare i Norrköping

Mikael Larsson , VD på företaget Linotol, utsågs den 25 juni till årets företagare i Norrköping. Mikael får därmed representera Norrköping i regionfinalen på Linköpings slott i augusti. Natalie och Jimmy Kjellander, Let´s paint, blev utsedda till årets unga företagare i Norrköping.

– Jag känner mig väldigt glad och hedrad. Att driva företag är ingen enmansshow. Man är helt enkelt oxen framför kärran, säger Mikael Larsson.

Det är organisationen Företagarna som utser årets företagare. Priset går till en företagare som utmärkt sig positivt under året och inspirerar andra företagare. Under torsdagskvällen, 25 juni, delades utmärkelsen ut, tillsammans med Norrköpings kommun, vid en betydligt mindre ceremoni än vanligt i Stadshuset i Norrköping.

– Jag vill gratulera Mikael som är värd detta pris i hård konkurrens. För oss är Linotol en otroligt viktig ambassadör för Norrköpings näringsliv både lokalt och nationellt, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör i Norrköpings kommun.

Juryns motivering till varför Mikael Larsson utsågs till Årets företagare i Östergötland:

” På stabil grund sedan starten har företagaren utvecklat företaget till en ledande leverantör i Skandinavien. Med en stark företagaranda och ett unikt miljö- och hållbarhetstänk i hela ledet, hittar företaget ny mark i sin bransch. Kvalitetstänket har funnits med sedan länge och fina yrkestraditioner har gått vidare i arv till nya generationer inom bolaget. Företagaren expanderar verksamheten i samma anda, med stor framgång. Frågar man kunderna så vittnar de om att företaget är pålitligt, personalen lyhörda, tekniskt kunniga och enkla att samarbeta med. En riktig framgångssaga! Dessutom är företagaren en viktig ambassadör för Norrköping, med flera engagemang i stadens föreningar och idrottsliv. Företagaren inspirerar många andra med sitt driv och trots årets tuffa tider tar man sig runt hinder och hittar nya vägar. ”

Under kvällen utsågs även Årets unga företagare. I år gick utmärkelsen till Natalie och Jimmy Kjellander på måleriföretaget Let’s paint. Motiveringen lyder:

” Företaget vågar gå mot strömmen i sin bransch och har lyckats växa och ta mark även nu i coronatider. Företagarna bygger företaget med sunda värderingar, bra personalpolitik och god kommunikation. Med en driven tjej vid rodret utmanar man och företaget har en 50/50-vision att göra branschen mer jämställd mellan både män och kvinnor. Dessutom lägger de stort fokus på miljöfrågor och har som mål att vara ledande i länet inom miljöfrågor i sin bransch. Ett företag som inspirerar, inte bara i Norrköping utan i hela Sverige”

–  Det känns helt rätt att utse Let´s paint till Årets unga företagare. Sunda värderingar, jämnställdhetstänk och kreativa arbetssätt är något vi värderar högt. Det känns extra kul att kunna uppmärksamma duktiga företagare speciellt i dessa tider när många har det tufft, men Norrköpings företagare är fighters, säger Jesper Low, ordförande för Företagarna i Norrköping.