Fullbokat CoderDojo öppnar för ytterligare ett sommarläger

Fullbokat CoderDojo öppnar för ytterligare ett sommarläger

CoderDojo är ett internationellt koncept där barn och ungdomar 7-17 år får prova på programmering och skapande vid en dator. Intresset är stort i Linköping. Under vinterhalvåret samlas 40-50 familjer en kväll varannan vecka.

Nu kommer uppföljaren i form av ett sommarläger 15-18 juni, veckan innan midsommar. Platsen är CreActive i Mjärdevi Science Park. Här får 50 barn och ungdomar i fyra intensiva dagar ägna sig åt digitalt skapande under ledning av 6-7 coacher, vilka är studenter vid Linköpings universitet. Dagarna bjuder på mer än datorer. Det blir uteaktiviteter, besök på nystartade MakerSpace och på spännande företag i teknikparken. Årets Summer Camp blev fullbokat nästan direkt. Nu planeras ytterligare en lägervecka i slutet av sommaren. Bortåt hundra barn och ungdomar har skrivit upp sig på en reservlista, så det lär bli fullt även under ett andra sommarläger.

CoderDojo handlar om mer än programmering. Syftet är att lära deltagarna att följa logiska resonemang och lösa problem, till nytta för hela livet även utanför datorernas värld.

Arrangörer är CoderDojo East Sweden, Institutionen för Datavetenskap vid Linköpings universitet, Mjärdevi Science Park, Sankt Kors, Stångåstaden och Nulink.

Läs mer här.

 

Källa: www.nulink.se