You are currently viewing Frisörentreprenör satsar på 5:e salongen
Entreprenören Dragoslav Kesten tillsammans med frisörerna Tina Tan, Therese Sandström, Jessika Ferm och Tufva Holm Fornell på Studio e-hair Art, som är det nya namnet på frisersalongen i Ekholmen Centrum, Linköping.

Frisörentreprenör satsar på 5:e salongen

Studio e-hair, ett av Östergötlands största företag i frisörbranschen, satsar och växer ytterligare i Linköping.
– Jag har ingen jätteplan för att utöka verksamheten, som vuxit i etapper. Jag går på magkänsla! När tillfälle dyker upp och det känns rätt ska man satsa, säger entreprenören Dragoslav Kesten.

Frisörbranschen är en av de branscher som drabbats hårdast av pandemin, som följdes av elkris, inflation och lågkonjunktur med konkurser som slagit ut salonger.

– Som företagare måste man vara kreativ och beredd på oväntade händelser. Vi har klarat av de här ekonomiskt ansträngande åren på ett bra sätt utan att behöva säga upp medarbetare, säger Kesten, som nu är inne på sitt 24:e år som frisörföretagare i Linköping och Östergötland.

Trots fortsatt tuffa tider väljer Kesten att satsa vidare och har nu i augusti öppnat sin femte frisersalong.

– När möjligheten dök upp att ta över frisersalongen Hair Art i Ekholmen Centrum, Linköping, kändes det helt rätt att satsa. Det är en väletablerad salong med kompetent personal. Det känns jättebra, säger Kesten.

Lika rätt känns det för Jessika Ferm, som efter att ha drivit salongen i Ekholmen i 18 år lämnat över ägarskapet och huvudansvaret till Kesten.

– Jag är mån om att salongen fortsätter att drivas seriöst och tycker att det är väldigt bra att Kesten tar över. Även om branschen varit tuff har verksamheten här gått bra med en trogen kundkrets, säger Jessika, och förklarar varför hon lämnar över salongen till ny regi:

– Jag har kört på som företagare rätt så länge och vill prova på att i stället vara anställd och få lite mer frihet. I stället för det administrativt företagsmässiga kan jag fokusera mer på det roliga, det vill säga kontakten och arbetet med kunderna. Dessutom räknar jag med att få mer fritid.

Jessika lämnar inte Ekholmen utan stannar kvar som salongsansvarig för Studio e-hair Art, som är det nya namnet. De övriga tre medarbetarna jobbar också kvar.

Studio e-hairs fem salonger har nu sammanlagt 28 medarbetare, där alla utom Kesten är kvinnor.

– Det är en väldigt kvinnodominerad bransch, där ytterst få killar söker sig till frisörutbildningar. Vi välkomnar även manliga frisörer och har som företag en god tradition av att utbilda nya stjärnor. Alla våra medarbetare har tagit gesällbrev och är certifierade frisörer, säger Kesten stolt.

källa:www.studioehair.se