You are currently viewing Fredrik Löfgren – Årets Teknolog 2016
Fredrik Löfgren - Årets Teknolog 2016

Fredrik Löfgren – Årets Teknolog 2016

Fredrik Löfgren – Årets Teknolog 2016.

Teknik, robotar, människor. Tre gemensamma intressen för ABB och Årets Teknolog. Med sitt genuina engagemang för att sprida kunskap och  glädje kring teknik i allmänhet och robotar i synnerhet, utser ABB stolt Fredrik Löfgren till Årets Teknolog 2016.

– Fredriks oerhörda driv och intresse för teknik och robotar, tillsammans med insikten om de utmaningar världen står inför, går hand i hand med ABB:s vision om ett hållbart samhälle. Att Fredrik dessutom är en engagerad ambassadör som brinner för att inspirera barn och ungdomar till att upptäcka teknikens fantastiska möjligheter, gör honom till den självklara vinnaren i Årets Teknolog 2016, säger Maria Brithon Brinck, personaldirektör för ABB Sverige.

– Jag älskar teknik, speciellt robotik, så att få chansen att arbeta med robotar hos ABB är en dröm som går i uppfyllelse. Det kommer bli så spännande och jag ser fram emot sommaren! Jag hoppas att jag kan bidra med min erfarenhet från de internationella robottävlingar som jag har deltagit i, säger Fredrik Löfgren, civilingenjör i teknisk fysik med inriktning elektroteknik vid Linköpings universitet.

Skräddarsytt sommarjobb

Priset består förutom utmärkelsen även av ett skräddarsytt sommarjobb på ABB:s enhet Robotics i Västerås. Fredrik Löfgren kommer bland annat att jobba med applikationsutveckling för ABB:s samarbetande robot YuMi och få insikt i hur mjukvaruutveckling bedrivs på Robotics.

För femtonde året i rad anordnades Universum Awards av företaget Universum. Priset Årets Teknolog delas sedan 2007 ut av teknikföretaget ABB. Utmärkelsen överlämnades av Dennis Helfridson, chef för ABB:s enhet Robotics i Sverige.

Källa: www.abb.com