Framtiden flyttar till framtidens arbetsplats i Vallastaden
Framtiden flyttar till framtidens arbetsplats i Vallastaden

Framtiden flyttar till framtidens arbetsplats i Vallastaden

Sankt Kors jobbar på många olika sätt med att skapa miljöer som lockar till utveckling, kreativitet och mänskliga möten. Kontorshuset i Vallastaden fungerar som en testbädd för att hitta de bästa lösningarna för framtidens företagsmiljöer och hyreslösningar.

– För oss, som är ett ungt och expansivt företag som hela tiden vill framåt, är det viktigt att vår fysiska arbetsplats ger oss utrymme att utvecklas och växa i. Dessutom är Vallastaden en spännande stadsdel som lockar oss, säger Linda Lindeborg, marknadschef på Framtiden AB.

Framtiden har drygt 190 medarbetare med kontor på sju orter i landet. I Linköping är man 20 medarbetare som fram till nu haft sitt kontor i Mjärdevi Center.

– Vi växer snabbt. När vi etablerade oss i Linköping hade vi ett kontorsrum och nu flyttar vi in på en yta som är nästan 700 kvadratmeter. Här finns utrymme för tillväxt, säger Linda Lindeborg.

Linköpings första utomhusarbetsplats

I Kontorshuset Nätverket, som ligger i det nya Torgkvarteret i Vallastaden, ska Sankt Kors testa nya lösningar för framtidens arbetsliv. I bottenvåningen finns ett co-working space, utan några fasta platser. På plan två finns privata kontorsrum där man också har tillgång till bottenvåningens flexibla arbetsplatser. Högst uppe på husets terrass finns dessutom Linköpings första utomhusarbetsplats som alla i huset har tillgång till. På flera ställen i huset finns gemensamma mötesrum som fyller två syften, dels är det smartare att dela på resurser som används mer sällan och dels ökar det möjligheterna till samverkan mellan företagen i huset.

– Den här kombinationen gör att det passar perfekt för företag som är under tillväxt, precis som Framtiden är. Då kan man hyra allt från en kontorsstol via rum i kontorshotell till en egen våning eller två. Och behöver man tillfälligt mer utrymme kan man nyttja bottenvåningen som vi kallar Hubben. Att dessutom kunna jobba utomhus nu när våren äntligen är i antågande är ju inte så dumt, säger Eva Ankarberg, kommunikationschef på Sankt Kors.

Visning av kontorshotellet den 26 april

Torsdagen den 26 april kl. 12-14 har Sankt Kors visning kontorshuset i Vallastaden.

– Vi kommer att bjuda in både befintliga och presumtiva kunder, i form av små och mellanstora företag. Alla som är nyfikna på vad framtidens arbetsplats kan erbjuda både i nutid och i framtiden är välkomna, säger Eva Ankarberg.

Källa: www.sanktkors.se