You are currently viewing Flyglinje Norrköping – München startar 15 april
bmi regional flyger från Norrköping till München

Flyglinje Norrköping – München startar 15 april

Tyskland är en av Sveriges största handelspartners och Sverige är ett väldigt populärt turistmål för tyskar. Den nya direktlinjen skapar möjligheter för tyskar resenärer att flyga direkt till en ny destination i Norden.

– Vi är riktigt nöjda med att få lägga till Norrköping som vår senaste destination till vårt snabbt växande nätverk till och från München. Vårt jetflyg kommer att erbjuda både affärs- och privatresenärer bekväma avgångar från och till Norrköping sex dagar i veckan. Via vår partner Lufthansa, med sitt globala nätverk, kan vi erbjuda smidiga resor över hela världen från den prisbelönta terminal 2 på München flygplats. Vi på bmi regional är också stolta över att få arbeta med Norrköping och utveckla denna spännande nya rutt till och från en sådan levande och dynamisk stad och region säger Jochen Schnadt, kommersiell chef bmi regional.

– Med den nya non stop linjen som nu startas av bmi regional mellan Norrköping och München får nu också resenärer från Norrköping tillgång till Lufthansas globala nätverk via en av världens bästa flygplatser. Vi ser mycket fram emot att kunna erbjuda kunder som reser från Norrköpings flygplats denna nya och smidiga möjlighet att nå ut i världen oavsett om det rör sig om affärs- eller privatresande,säger Håkan Bäverstrand, Sweden Country Manager Lufthansa

– Vi är glada att kunna bidra till regionens tillväxt, eftersom vi vet att reguljärflyg är viktigt för näringslivet och för att Norrköping ska bli en ännu attraktivare stad att bo och verka i. Norrköping flygplats är landets fjärde största flygplats för charter och nu ser vi en möjlighet att utvecklas även inom reguljärflyget och via den här linjen snabbt och enkelt ge våra resenärer tillgång till Europa och resten av världen, säger Mari Torstensson, vd Norrköping Airport.

– Styrelse och flygplatsledning har haft ambitionen att skaffa Norrköping en reguljärförbindelse med ett starkt flygbolag till en stor flygplats i Europa som kan bli långsiktigt hållbar, och nu har vi lyckats med det. Vi tror att detta kan bli mycket viktigt för både näringsliv och privatresenärer, säger Göran Färm, ordförande i Norrköping Airport AB.

– Satsningen på flyglinjen får en stor betydelse för Norrköping och regionens näringsliv och turism. Vi vill uppfylla näringslivets önskemål om en reguljär linje som erbjuder kvalitét och tillgänglighet. Den satsningen som görs uppfyller verkligen detta, säger Reidar Svedahl (L), kommunalråd.

– Vi är oerhört glada över satsningen i Norrköping. Det stärker både stadens attraktivitet och Norrköping som ett av Sveriges bästa logistiklägen. Kommunen har en långsiktig och uthållig ambition för vår flygplats, säger Lars Stjernkvist (S) kommunstyrelsens ordförande.

 

källa: www.norrkoping.se