FAAV Travel Invest förvärvar Resecity
FAAV Travel Invest förvärvar Resecity

FAAV Travel Invest förvärvar Resecity

FAAV Travel Invest förvärvar Resecity

Thomas Grünwald som varit huvudägare och drivit Resecity sedan 1982 har sålt resebyråkedjan till FAAV Travel Invest som i oktober 2015 förvärvade BIG Travel.

Resecity driver idag lokala resebyråer i Huddinge, Hudiksvall, Härnösand, Ljusdal, Motala, Mora, Nyköping, Söderhamn och Västervik. Marknaden utgörs både av företags- och privatresekunder, med en fördelning på ca 60 respektive 40 %. I segmentet företagskunder är en stor del av kunderna inom offentlig förvaltning.

– Resecity är ett mycket välskött företag och genom detta förvärv får vi en betydligt mer täckande lokal närvaro då Resecity finns representerade på ett antal orter där BIG Travel inte finns. Vi ser ett stort antal synergifördelar med förvärvet, kommenterar FAAV:s styrelseordförande och huvudägare Fredrik Skarke.

– Jag har stort förtroende för att de nya ägarna kommer att förvalta och utveckla Resecity framöver, säger Thomas Grünwald, vilken kommer att kvarstå i styrelsen för Resecity och även ingå i BIG Travels styrelse.

Ett samgående mellan de två resebyråkedjorna är planerad att vara genomförd under våren 2017. Respektive varumärke kommer fortsatt att verka ut mot marknaden i en gemensam organisation. I samband med förvärvet utses BIG Travels VD Jan-Anders Holmqvist till koncernchef och Resecitys VD Sara Grün till vice koncernchef för de samgående organisationerna.

– Jag ser väldigt positivt på de synergier som vi gemensamt uppnår genom detta samgående. Dessutom utökar vi vår lokala gemensamma närvaro på marknaden och ska där ge ett förbättrat erbjudande till kunden genom en förstärkt samverkan med dem, kommenterar Jan-Anders Holmqvist.

Källa: www.bigtravel.se