Exsitec hjälper Järniakedjan med nytt verksamhetssystem
Exsitec hjälper Järniakedjan med nytt verksamhetssystem Foto: Carola Björk

Exsitec hjälper Järniakedjan med nytt verksamhetssystem

Exsitec hjälper Järniakedjan med nytt verksamhetssystem

Exsitec kommer att hjälpa Sveriges mest kända butikskedja för hushåll, trädgård och verktyg − Järnia − med att sätta upp ett nytt affärssystem. Det nya helhetsverktyget ska stötta Järnias centrala verksamhet och på sikt även butikerna − cirka 50 stycken från norr till söder.

− Exsitecs förslag täckte in hela vårt behov och kändes både bäst och enklast, och man vann i skarp konkurrens. Vi får en framtidssäkrad lösning som effektiviserar adminstrationen och som vi enkelt kan bygga vidare på, säger Matz Gustafsson, vd för Järniakedjan.

Järniakedjan har tidigare använt Visma Compact för ekonomihantering och har inte haft något system för elektronisk fakturahantering. Kassasystemet hade många år på nacken och butikernas stora artikelregister, som innehåller mer än 50 000 artiklar, har hanterats i Excel. Det nya systemet kommer att bestå av flera komponenter som integreras till en helhetslösning. Visma Business används som centralt system för ekonomi och artikelhantering, MediusFlow används tillsammans med Readsoft Online för fakturahantering och Exsitecs egna webb- och mobilteknik för en varubeställningsportal byggd för butikerna. I första fasen sker också ett pilotprojekt med Vismas POS-system, en godkänd kassalösning som är automatiskt integrerad med det underliggande affärssystemet. Totalt sett blir det en framtidssäker plattform där man enkelt kan addera fler butiker med det integrerade Vismasystemet, och i ett senare skede även bygga på med andra affärsstödjande system så som beslutsstöd, webshopintegration, varufakturamatchning, centralstyrda inköp med mera.

Målet är att uppnå en betydligt mer effektiv administration med ett enkelt underhåll av alla artiklar på ett och samma ställe. Ett minskat pappersflöde av leverantörsfakturor och det webbaserade beställningssytemet av kampanjvaror ger också förenklad hantering för både butikerna och administrationen.

Exsitec har helhetsansvar för leveransen som påbörjades vid årsskiftet.

− Vi vill skapa en systemplattform som är prisvärd i både uppsättning och underhåll, men samtidigt inte begränsar utan möjliggör en hög grad av automation och flexibilitet för framtiden. Lösningen är uppbyggd av flera bra standardprogramvaror där vi har färdiga integrationer, vilket ger mycket funktion men minimalt med kundunika anpassningar, säger Johan Kallblad, vd på Exsitec.

 

Källa: www.exsitec.se