You are currently viewing Epishine korade till kvällens vinnare i DI Digitals Startup Tours deltävling i Linköping
Foto Martina Hegestig

Epishine korade till kvällens vinnare i DI Digitals Startup Tours deltävling i Linköping

I år var det sju bolag som pitchade för en plats i finalen på kulturhuset i Stockholm den 7 december. En nyhet var att det bland de pitchande företagen fanns även startupföretag från Jönköping, Norrköping och Uppsala. Linköping representerades av fyra företag, nämligen Senion, Bagpal, Lifee och Sios. Därtill fanns Epishine från Norrköping, Storage 365 från Uppsala samt Playish från Jönköping med bland de tävlande.

DI Digitals Startup Tours går ut på att göra den bästa pitchen inför en etablerad jury av investerare. I Linköping bestod juryn av bland andra Caroline Walerud från Walerud Ventures, Christoffer Norman från riskkapitalbolaget Northzone samt Björn Persson från Almi Invest.

Det blev en utfrågning på scen av de tre finalisterna solcellsföretaget Epishine, Senion som byggt en mjukvara som hjälper människor att hitta inne på t ex sjukhus och Lifee som skapar ett ekosystem för att få barn att röra på sig med hjälp av ett aktivitetsband. Samtliga finalister är företag sprungna ur företagsinkubatorn LEAD. 

Efter en spännande slutfinal där publiken var med och rösta korades slutligen Epishine som segrare. Företaget bildades 2016 och arbetar med att ta fram billiga, skalbara och klimatsmarta solceller. I dagsläget använder bolaget dessa för att skapa solcellssystem för inomhusbruk. Bolagets produkt bygger på flerårig forskning på LiU.
-Det känns fantastiskt! Till finalen i Stockholm ska jag försöka ta med de frågor jag fått från juryn i pitchen, så att vi blir mer klara, säger Emma Woxlin, medgrundare på Epishine till DI Digital.

Vinnaren av den nationella finalen av Startup Tour belönas bland annat med en miljon kronor i annonspengar från Bonnier och samt andra priser från bland andra KPMG, Zacco, Accenture, Nordea, med flera. Nu håller vi tummarna för Epishine i årets final.

Text: Ewa Sjögren
Foto: Martina Hegestig