You are currently viewing East Sweden Game invigs i Ebbepark
Easr Sweden Games Ebbepark. Tomas Dahlström och Carolina Olsson Fotograf: Sankt Kors

East Sweden Game invigs i Ebbepark

Linköping satsar på spelbranschen – East Sweden Game invigs i Ebbepark till sommaren

– Vår region har allt som behövs för att vi ska lyckas. Vi har en historisk förankring i Data-SAAB, som världsledande på datateknik. Vi har vårt universitet med relevanta utbildningar och forskning i toppklass, vi är framgångsrika på visualisering, digitala medier och teknisk utveckling. Dessutom startade ett av Sveriges första framgångsrika spelföretag, UDS, i regionen. Det som saknas är en plattform, som East Sweden Game, för att behålla våra talanger i regionen, säger Tomas Ahlström, serie-entreprenör inom spelbranschen och projektledare för East Sweden Game.

Tanken med East Sweden Game är att skapa en mötesplats för få utvecklare att träffas och att erbjuda kontakter, coachning och möjligheter att komma vidare med sina idéer. Projektet drivs av Tomas Ahlström, en profil inom spelvärlden som även jobbar på LiU Innovation och Carolina Olsson, Community Manager på Ebbepark.

Del av Linköpings nya stadsdel Ebbepark
East Sweden Game etableras i samarbete med Sankt Kors i Ebbepark, ett område i spännande utveckling som ligger mellan Linköpings universitet, Science Park Mjärdevi och centrum. I kontorslokaler på cirka 190 kvadratmeter ska 20-30 dataspelsutvecklare och digitala kreatörer mötas och utbyta idéer och erfarenheter. Spelindustrin är också en vagga för kompetens som behövs inom branscher som allt oftare utvecklar teknik på spelplattformar.

– I steg ett kommer vi att erbjuda både fasta och flexibla arbetsplatser, tillgång till ett tekniklabb och inte minst sociala ytor. I nästa steg är tanken att skala upp verksamheten och erbjuda coachning, Game Jams och ett internationellt nätverk, säger Tomas Ahlström.

– Grundtanken med Ebbepark är att skapa en levande stadsdel där många olika människor träffas och tillsammans bygger en hållbar tillväxtmiljö. East Sweden Game blir en fysisk mötesplats för att skapa och utforska digitala världar och kommer att locka både företag, studenter och andra med intresse för spel. Det passar klockrent in i vår ambition med Ebbepark, säger Carolina Olsson Community Manager.

Källa: www.sanktkors.se