De tjugo finallagen inför East Sweden Hack är klara
EastSwedenHack

De tjugo finallagen inför East Sweden Hack är klara

En målsättning inför årets upplaga av East Sweden Hack var att öka mångfalden och även där har man lyckats, bland annat genom de förevent #DiversifyESH och PreHack som genomfördes under våren 2015.
– Vi har ökat andelen tjejer, visserligen bara från 22 till 25 procent, men det går framåt. Dessutom har vi fått en bättre spridning av olika kompetenser inom lagen genom att vi varit tydliga med att mångfacetterade lag oftast skapar de bästa resultaten.2013 var första året som East Sweden Hack genomfördes i creActive Mjärdevi Linköping. Då deltog tio lag med uppdraget att skapa en nytänkade app eller webbtjänst med hjälp av öppen data. Redan året därpå fördubblades antalet lag och 20 idéer genomfördes under helgen.2015 lyfter East Sweden Hack till en ny nivå och utmanar under den 4-6 september Internet of Things. Vad händer om man kopplar ihop öppen data med en pryl? Det kommer också att finnas priser i inte mindre än tretton olika kategorier. Priset för Bästa Projekt kommer att vara en resa till heta startup/IoT-staden Berlin.

Nytt för i år är ett nybörjarlag som knappt har några förkunskaper samt ett Wildcardlag kommer att vara med och tävla. Wildcardlaget består av fyra personer som inte känner varandra sedan innan och som har en månad på sig att lära känna varandra och komma fram till en idé som de vill genomföra på hacket.

Här finns allt från smarta överfallslarm, bilar som pratar med varandra på parkeringsplatsen, koll på UV-strålning, beslutsstöd till plogbilen mm.

läs hela listan här

Källa: www.mjardevi.se