You are currently viewing Charlotta Sund ny vd och koncernchef för Tekniska verken i Linköping

Charlotta Sund ny vd och koncernchef för Tekniska verken i Linköping

Charlotta Sund ny vd och koncernchef för Tekniska verken i Linköping

Charlotta Sund är född och uppvuxen i Göteborg, men har ett förflutet i Linköping där hon i mitten på 1980-talet studerade till civilingenjör på I-linjen, Industriell Ekonomi, vid Linköpings universitet.

Charlotta Sund har en lång internationell karriär från Ericsson. Sista åren har hon suttit i koncernledningen som ansvarig för globala affären mot företagssegmentet, med fokus på IoT – Internet of Things. Dessförinnan jobbade hon som regionchef för norra Europa och Centralasien.

– Mitt nya uppdrag är mycket spännande. Jag är ödmjuk inför uppgiften och vet att jag behöver lära mig nya områden. Men jag vet också att det finns både bred och djup kompetens inom Tekniska verken, som jag kommer att kunna luta mig mot. Digitaliseringen är viktig för Tekniska verkens framtid, och det är ett område som jag har lång erfarenhet av. Företagets vision, att bygga världens mest resurseffektiva region, är också en riktigt spännande utmaning. Till den visionen vill jag tillföra att vi också ska sträva efter att ha de mest nöjda kunderna, vilket är lika viktigt, säger Charlotta Sund.

– Det är mycket glädjande att styrelsen har utsett Charlotta Sund till ny vd. Energibranschen står inför en omfattande förändring kopplat till främst digitaliseringen, ändrad lagstiftning och ändrade kundbehov, och det har Charlotta erfarenhet av från en bransch som kommit långt i de frågorna. Charlotta har en strategisk höjd och är en erkänt skicklig ledare, som gör henne till helt rätt person att leda Tekniska verken framåt, säger Rebecka Hovenberg, styrelseordförande i Tekniska verken.

– Jag är övertygad om att vi med Charlotta får en vd som kan förnya och utveckla bolaget inför framtidens utmaningar. Det gläder mig också att vi har lyckats rekrytera en kompetent kvinna i den annars så mansdominerade energibranschen, säger Gösta Gustavsson, vice ordförande i Tekniska verkens styrelse.

– Det har ju blivit dags för mig att lämna koncernen efter nästan 18 år, då jag går i pension nästa år. Branschen står inför stora förändringar, och det är glädjande att styrelsen med klokskap har rekryterat en ny vd med breda kunskaper inom de områden som kommer att vara viktiga för att fortsätta den framgångsrika resa som Tekniska verken har gjort fram till idag. Jag önskar Charlotta Sund och Tekniska verken stort lycka till inför framtiden, säger Anders Jonsson, vd för Tekniska verken-koncernen.

Källa: www.tekniskaverken.se