Chargestorm lanserar hemmaladdare
Chargestorm laddare

Chargestorm lanserar hemmaladdare

CKIT50 heter ChargeStorms uppgraderingskit för motorvärmarcentraler. Idén med CKIT50 är att man byter ut insatsen i den existerande motorvärmarcentraler och på så sätt får kunden elfordonsladdning. CKIT50 finns i tre varianter för de vanligast förekommande kapslingarna. Laddströmmen är ställbar på 10 eller 16A. Utöver fast kabel med laddhandske (valbart Typ1 eller Typ2) så kommer CKIT50 med en Schuko-kontakt för att även bevara motorvärmarmöjligheten.

– Det ska bli mycket spännande att se hur CKIT50 tas emot av marknaden. Det finns idag c:a 600 000 motorvärmarcentraler installerade i Sverige och ett billigare och enklare sätt att snabbt få laddinfrastruktur på plats finns nog inte, säger Patrik Lindergren VD på ChargeStorm

Den nya hemmaladdaren finns i två varianter CSH50 och CSH50 PRO.
CSH50 kan fås med fast laddkabel (Typ 1 eller Typ2) eller med uttag. Laddeffekten varierar mellan 3,6 – 22kwh. CSH50 är lämplig att använda då endast ett fåtal laddstolpar installeras på en och samma plats. Så fort det finns risk för överlast av elnätet ska CSH50 PRO användas. CSH50 PRO-laddstolpar kommunicerar med en effektvakt och eliminerar risken för att överlast elnätet.

– Vi är övertygade om att CSH50 PRO är en perfekt lösning för bostadsrättsföreningar och arbetsparkeringsplatser där flera elfordon laddas samtidigt, avslutar Patrik.

 

Källa: www.lead.se