Chargestorm lanserar en ny modern laddbox för elbilsladdning

Chargestorm lanserar en ny modern laddbox för elbilsladdning

Chargestorm lanserar hemma laddaren EVA på Elmässan i Stockholm – en ny modern laddbox för elbilsladdning.

– Enkelt, snyggt och underhållsfritt är mottot för laddboxen EVA. Bättre laddbox för bostadsrättsföreningar och företagsparkeringar finns inte, säger Patrik Lindergren vd på ChargeStorm

Med hjälp av effektvakten kan kunden installera många enheter på en parkeringsplats utan risk för överlast i elnätet, eftersom produkten är kompatibel med Chargestorms effektvaktsfamilj CGC. EVA har också ett inbyggt personskydd (med säkring och jordfelsbrytare), som enkelt går att återställa via reglage på utsidan, om något skulle utlösa det.

EVA uppkopplad mot en webbportal via Ethernet, 3G eller Wifi, där kunden får statistik och har möjlighet att konfigurera sina EVA enheter.

Ifall EVA ersätter en motorvärmarcentral kan laddboxen bestyckas med schukouttag. Installation och service genomförs enkelt genom att öppna låset upptill och fälla ner den gångjärnsfastsatta framsidan. Med öppen lucka är det enkelt att skruva fast enheten på vägg med hjälp av fyra skruvar samt koppla in inkommande el på terminalblocken nedtill.

EVA går nu att beställa och kommer inom kort att finnas i ChargeStorms web-shop.

Källa: Lead.se