Carolina Olsson är Ebbeparks nya Community Manager
Carolina Olsson är Ebbeparks nya Community Manager

Carolina Olsson är Ebbeparks nya Community Manager

Carolina Olsson är Ebbeparks nya Community Manager

Carolina Olsson tillträder i början av mars och kommer närmast från Demola – ett projekt med uppdraget att koppla samman studenter och näringsliv – där hon varit projektledare för det internationella EU-projektet BELT – Baltic Entrepreneurship Laboratries.

Byggnationen av Ebbepark börjar under 2017 men redan finns en mängd spännande företag i området som tidigare hette Wahlbecks Företagspark. Carolina ser fram emot att få vara med från start.

– Det är vansinnigt roligt att få det här uppdraget, visionen om Ebbepark är unik och att jag är så taggad att få vara med och bidra till att den blir verklighet. Här har vi en chans att satsa på några av framtidens viktigaste områden, som socialt entreprenörskap, samarbeten när det gäller matching, och nya communitybaserade arbetsplatser för mindre företag. Jag drivs av att hitta samarbeten mellan grupper och individer och lyfta fram deras kunskap och engagemang för att skapa attraktiva och inkluderande miljöer, säger Carolina.

En arena för kreativitet och aktivitet
Projektet Carolina ansvarade för på Demola uppmuntrar företagsbildningar och samarbeten över gränserna inom innovation och Smart City relaterade områden. Tidigare har Carolina bland annat arbetat på Tekniska museet i Stockholm och Datamuseet i Linköping och varit en av drivkrafterna bakom det Makerspace som etablerats i Ebbepark under 2016. Tjänsten som Community Manager för Ebbepark är placerad hos Sankt Kors och Johan Kristiansson, VD för Sankt Kors Fastigheter är mycket nöjd med att få in Carolina i organisationen.

– Carolinas erfarenhet av att arbeta över gränserna mellan universitetet och näringslivet är värdefull när vi ska förverkliga de visioner vi har för Ebbepark som en helt ny typ av tillväxtmiljö. Även hennes erfarenhet av att kombinera teknik och kultur kommer att bidra till att göra Ebbepark till en tillgång för Linköpings näringsliv samt att utveckla området till en arena för kreativitet och aktivitet, menar Johan Kristiansson.

I Community Managerns uppdrag ligger bland annat att samverka med olika aktörer för att erbjuda Ebbepark som testbädd för forskning och utveckling. Rollen innehåller också att anordna aktiviteter som stöder företagen i parken och skapa nya arenor för delning av resurser, erfarenheter och idéer. Inte bara mellan företag, utan också utifrån perspektivet att parken kommer att innehålla boende och ett levande stadsliv. Rollen kommer starkt att bidra till att sätta Ebbepark på kartan som ett unikt stadsutvecklingsprojekt.

 

källa: www.sanktkors.se