Campushallen etablerar sig i Ebbepark
Campushallen , sankt kors , Ebbepark

Campushallen etablerar sig i Ebbepark

Ebbepark ska bli framtidens hållbara tillväxtmiljö med företag, bostäder, butiker, caféer och samhällsservice. Och en träningsanläggning. Campushallen som idag bedriver sin verksamhet vid universitetet ser med det strategiska läget möjligheter att nå fler Linköpingsbor, företagare och studenter med den nya satsningen.

– Många studenter bor ju i stan och vi vill även finnas nära city för dem, samtidigt som vi vill öppna upp för företag och närboende att träna hos oss, säger Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen. Planerna är också att vi ska kunna hyra ut den stora hallen för mässor, större idrottsevenemang och event.

Anläggningen ligger i den första byggetappen av Ebbepark och beräknas vara färdig 2020. Exakt vad den kommer att innehålla ligger på ritbordet, men tanken är att det ska finnas en fullstor bollhall med läktare, gym, lokaler för gruppträning och en friskvårdsenhet som erbjuder behandlingar.

– Syftet med Ebbepark är att skapa en stadsdel där många människor träffas. Vi tror att Campushallen kan bidra till det genom att erbjuda en anläggning där företagare, boende och studenter kan träffas. Samtidigt är det en viktigt del i vår hållbarhetsstrategi för Ebbepark att kunna erbjuda möjligheter till träning och friskvård till en bred målgrupp. Därför är vi glada att ha fått Campushallen som en partner för det, säger Johan Kristiansson, vd Sankt Kors.

 

Källa: www.sanktkors.se