Branschråd ska öka tillväxten i Motala
Tillväxt Motala

Branschråd ska öka tillväxten i Motala

Branschråd är tänkta att bli ett av de viktigaste verktygen för utvecklingen av Motalas näringsliv. I branschråden möts kompetens från näringsliv, kommun och universitet i syfte att generera fler affärer och ökat stöd för fortsatt etablering, investering och tillväxt.
– Branschråden är tänkta att bli effektiva forum med fokus på de för branscherna viktigaste frågorna. Branschråden ska arbeta framtidsinriktat och alltid med syfte att öka tillväxten för Motalas näringsliv, förklarar Tillväxt Motala AB:s vd Joakim Ljungqvist.
Tillväxt Motala har funnits i snart fyra års tid och ägs idag av närmare 300 medlemsföretag som sammanlagt representerar ca 10 000 arbetstillfällen av Motalas total på drygt 15 000 stycken.
Samtliga medlemsföretag kommer som medlemsförmån att bjudas in att delta i aktuellt branschråd. Ett av dem kommer att ledas av Marie Bergmar, Bankchef på Swedbank i Motala.
– Genom samarbete inom branscherna kan vi arbeta för att gemensamt öka Motalas konkurrenskraft, hoppas Marie som kommer hålla i branschrådet Finans/Företagsrådgivning.
Företagaren Joakim Schelin driver bolaget Impleo och kommer ansvara för branschråd IT/Information.
– Förhoppningen är att branschråden också kan stimulera till nya samarbeten och ökad affärsnytta för respektive bransch, kommenterar Schelin.

Branschrådens representanter kommer att bilda ryggraden i Motalas nybildade Innovationsråd.
Idén till Innovationsrådet dök upp under en konferens vid namn #modig, med fokus på digitala medier, som arrangerades under våren i Motala.
– Det känns oerhört bra att Innovationsrådet nu startas och förhoppningen är att rådet ska bli en viktig del i Motalas utvecklingsarbete. Här möts branscherna och vi får tillgång till marknadsnära kompetens och viktig input för att kunna arbeta kreativt och effektivt med Motalas utvecklingsfrågor, jag ser verkligen fram emot detta, summerar Motalas kommunalråd Camillas Egberth.

Här är Motalas åtta branschråd och de som utsetts att representera dem initialt.
Bygg/Fastighet – Peter Axelsson, Motala Företagspark
Finans/Företagsrådgivning – Marie Bergmar, Swedbank
Företagsservice/Försäljning – Anna Willén, Mitt Val Min Handling
Handel/Konsumentservice – Jan William, AB Motala Båtvarv
Industri/Tillverkning – Kristoffer Böök, Bimex Verktyg AB
IT/Information – Joakim Schelin, Impleo IT Solutions AB
Turism/Upplevelser – Nader Moini, Berggrens Källare i Motala AB
Vård/Omsorg – Kerstin Davidsson, Aleris specialistvård

Källa:www.tillvaxtmotala.se

Close Menu
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com