Bosch Rexroth möjliggör kundsupport jorden runt, baserat på Augmented Reality
Bosch Rexroth XMReality

Bosch Rexroth möjliggör kundsupport jorden runt, baserat på Augmented Reality

Hägglunds InSight Live är ett serviceerbjudande för industrihydraulik som där kundens underhållsavdelning får hjälp med att göra justeringar, söka fel och utföra brådskande reparationer, med hjälp på distans från Bosch Rexroths specialister.

Med programvaran från XMReality på en vanlig smartphone, surfplatta eller bärbar dator, samt de smarta glasögonen som finns som tillval, arbetar den lokala underhållsavdelningen direkt med en av Bosch Rexroths experter.

Systemet används redan av Bosch Rexroth i Sverige men ska nu börja användas även internationellt..

– Bosch Rexroth tillhandahåller tjänster av världsklass och vi söker ständigt nya och innovativa sätt att möta och överträffa kundernas förväntningar. Med plattformen från XMReality kan vi erbjuda ett antal tjänster på distans. Detta säkerställer att hjälp, stöd och specialistkunskap finns tillgänglig för både planerade och oplanerade situationer, säger Rory Moore, Service Business Development Manager – Hägglunds Products vid Bosch Rexroth.

Det är mycket glädjande för oss att ha blivit upptagna som Essential Supplier i Bosch Rexroths globala inköpssystem, säger XMRealitys VD Johan Castevall. Detta bekräftar betydelsen av vår lösning för support på distans som en del av den moderna industrins arbetssätt.

Med XMRealitys smarta glasögon för förstärkt verklighet, eller augmented reality som är den internationella termen, kan operatören utföra arbetsuppgifter med båda händerna och samtidigt kommunicera med instruktören. Programvaran kan även användas med en helt vanlig smartphone. Instruktören ser samma sak på sin bildskärm som utföraren ser genom linsen. Programvaran överför bild och ljud mellan instruktören och utföraren med perfekt synkronisering, även när bandvidden är låg. Gester, ritningar och instruktioner kan läggas in i bilden av instruktören.

XMRealitys programvara är kompatibel med operativsystemen Windows och Android. De smarta glasögonen, som finns som tillbehör, kan användas med vanliga glasögon eller skyddsglasögon. De ger ett horisontellt synfält på 40° vilket gör det möjligt för instruktören att se bildens utkanter – glasögon för augmented reality kan normalt endast ge 15-30°. De smarta glasögonen drivs av ström från surfplattan eller den bärbara datorn och maximal batteritid är omkring två timmar, beroende på batteriets storlek.

 

Källa: www.xmreality.se