You are currently viewing Borggårds Bruk och Lashhook AB inleder samarbete
Borggårds Bruk och Lashhook AB inleder samarbete. Göran Holmgren, Styrelseordförande i AB Borggårds Bruk

Borggårds Bruk och Lashhook AB inleder samarbete

Borggårds Bruk och Lashhook AB inleder samarbete.

Samarbetet innebär att Lashhook AB:s produktionsenhet i Nordanå under året flyttas till AB Borggårds Bruks fabriksanläggning i Borggård, Finspångs kommun. Flytten kommer att vara avslutad senast 2017-09-30.

– Flytten av vår maskinpark till Borggårds Bruk, innebär att tillverkningen av lastsäkringskrokar och beslag säkerställs under lång tid framöver. Borggårds Bruk har en hög teknisk kompetens inom trådbearbetning och passar väl ihop med Lashhooks produktsortiment. Marknadsföring och försäljning kommer som tidigare att ske i Lashhooks regi, säger Sven-Olof Berntsson, ägare till Lashhook AB.

Lashhook AB, Europas största tillverkare av krokar, trianglar och D-ringar m.m. i rundjärnsmaterial har arbetat inom lastsäkringsbranschen i över 40 år.

– Samarbetet med Lashhook AB innebär att vi tillförs ett nytt affärsområde med tillhörande produktion till Borggårds Bruk, säger Göran Holmgren, Styrelseordförande i AB Borggårds Bruk.

AB Borggårds Bruk, ett av Sveriges äldsta industriföretag, utvecklar och tillverkar tråd- och bandprodukter i metall till främst fordonsindustrin i Skandinavien. Borggårds Bruk är TS 16949-certifierade.

Källa: www.borggardsbruk.se