Boom i veteranpoolsbranschen
Veteranpoolen

Boom i veteranpoolsbranschen

Pensionärernas önskemål ger företag stor flexibilitet
Det kan vara svårt för företag att få flexibel professionell hjälp med kort varsel. Ofta får man som företagare betala både startavgifter och knyta upp sig med långa bindningstider. – Det är här vi kommer in i bilden med en lösning som ger flera vinnare, säger Mats Claesson, vd på Veteranpoolen. Våra medarbetare har valt att fortsätta arbeta efter pension för att de vill, kan och mår bra av det, men inte på heltid. Och eftersom vi inte har heltidsanställda medarbetare kan vi utan problem ta oss an även de riktigt korta uppdragen.

Säljare, vaktmästare eller lagerchef?
Företag vänder sig till Veteranpoolen för att få hjälp på de flesta positioner. – Ofta behöver man hjälp t ex på lagret eller i receptionen, men vi ser en ökad efterfrågan även på säljpersonal, ekonomer och fastighetstekniker, säger Mats Claesson.

Två företag som hoppat på trenden med veteranbemanning är Arkitektkopia och Stora Enso. Arkitektkopia kontaktade Veteranpoolen för att få hjälp med att ersätta reviderade byggritningar på Universitetssjukhuset Linköping. – Jobbet kräver att man är noggrann och har bra ordning och det har funkat jättebra, säger Ulf Nilsson, på Arkitektkopia. När Stora Enso behövde hjälp i sitt företagscafé kontaktade de Veteranpoolen, och de är mycket nöjda.  – Att få hjälp av samma person och slippa upplärning är en stor fördel för oss, berättar Berit Gustavsson, förrådstekniker på Stora Enso Packaging AB.

Fakta om Veteranpoolen AB

  • Bemannar de flesta företagspositioner – både korta och längre uppdrag.
  • Hushållsnära tjänster, trädgård och hantverk för privatpersoner
  • 40 kontor runt om i Sverige
  • Tillväxt: 20 %
  • Omsättning 2014: 97 msek

Veteranpoolen har verksamhet i hela regionen, med kontor i Linköping, Norrköping, Motala och Nyköping.

Källa: www.veteranpoolen.se