Betala för elbilsladdningen i din närmaste P-automat
Patrik Lindergren_chargestorm

Betala för elbilsladdningen i din närmaste P-automat

Antal miljömedvetna konsumenter ökar och med det elbilsförsäljningen. Bara under 2016 förväntas städerna dubblera antal laddningsstationer för att tillgodose behovet. Många publika laddningsstationer finns idag i anslutning till parkeringsplatser. För att klara satsningen på ännu fler möjliggör Cale betalningen för elbilsladdning i kombination med parkering. Redan idag betalar 8 av 10 invånare i sverige för sin parkering i P-automater från Cale.

– Samarbetet med Chargestorm är helt i linje med vår framtidsstrategi att tillhanda lösningar som hjälper städerna att bli hållbara, uppkopplade och helt enkelt smartare. Ett givet mål i vårt samarbete var att kunden inte behöva göra något extra installationsarbete i form av att dra nytt kablage mellan P-automat och laddningsstationen, utan istället göra integrationen i molnet, säger Anton Kaya, VD och koncernchef Cale Group.

Vid Intertraffic mässan i Amsterdam, 5-8 april, kommer Cale att visa upp en komplett integrerad betallösning för elbilsladdning mellan Cale P-automater och ChargeStorms laddningsstationer.

– Det har varit ett sant nöje att utveckla betallösningen med Cales duktiga ingenjörer. Vi ser nu fram emot att ta marknaden med storm, säger Patrik Lindergren VD ChargeStorm.
ChargeStorm är idag ett av Sveriges ledande företag inom laddinfrastruktur för elfordon. ChargeStorm levererar kompletta lösningar som inkluderar laddstationer, drift och övervakningsprogramvara samt olika betallösningar.  Cale erbjuder innovativa och effektiva parkeringslösningar. Detta har man gjort sedan 1955 och 60 år senare är Cale ett världsledande varumärke inom parkeringsbranschen med en omsättning på närmare en halv miljard kronor samt dotterbolag, distributörer och kunder över hela världen.

 

källa: www.lead.se