You are currently viewing Årets mentorer i Östergötland är utsedda
Almi och NyföretagarCentrum har utsett Årets mentorer i Östergötland: Alexandra Birger Röör har utsetts till Årets Mentor av Almi Företagspartner och Mårten Franzén till Årets Mentor av Nyföretagarcentrum.

Årets mentorer i Östergötland är utsedda

Almi och NyföretagarCentrum har utsett Årets mentorer i Östergötland:
Alexandra Birger Röör har utsetts till Årets Mentor av Almi Företagspartner och
Mårten Franzén till Årets Mentor av Nyföretagarcentrum.

– Mentorskapet har stärkt mig både som företagare och som person, säger Alexandra Birger Röörs adept.
– Med Mårtens hjälp har jag vuxit in i rollen som företagsledare, säger Örvar Kristinsson, Mårten Franzéns adept.

Årets mentorer visar hur mycket det betyder att ha en mentor både för företagets utveckling och för individens utveckling som företagare, säger Therese Stålered på Almi Företagspartner och Kristin Ericsson på NyföretagarCentrum. Vilka representerar de två organisationerna som utser Årets Mentorer i länet.

Årets Mentor inom Almi Företagspartner är Alexandra Birger Röör, som är chef för New Ventures på SMHIs affärsverksamhet med en bakgrund inom ledarskap och affärsutveckling inom både näringslivet och offentlig verksamhet. Alexandra tycker att mentorskap ger mycket energi tillbaka samtidigt som hon kan bidra med perspektiv och frågor som stöttar och driver på adeptens utveckling.

Alexandra Birger Röörs adept: – Alexandra har med ett stort engagemang stöttat, ifrågasatt och gett värdefull input som stärkt mig i min ledarroll. Vi har diskuterat ämnen som beslutstagande, risktagande, strategiska inriktningar, prioriteringar samt rekrytering. I diskussionerna har Alexandra stöttat och kommit med kloka råd och egna erfarenheter. Det har varit ett otroligt bra stöd och bidragit till att få mig våga ta steget när styrelsen gav mig förtroendet att axla vd-rollen, säger Elin Håkansson på Optiplan Innovation AB.

Juryns motivering av Almi Företagspartner till utmärkelsen av Alexandra Birger Röör:
Med stort engagemang har Alexandra bjudit på värdefulla kunskaper och perspektiv. Alexandra har på ett öppet sätt delat med sig av egna erfarenheter och skapat en trygg plats för samtal om utmaningar. Detta har stärkt adepten i sin nya ledarroll och skapat trygghet när bolaget utvecklats från verifiering av affärsidé, till att ta sin första affär. Alexandra har med sin breda kunskap och pedagogiska tillvägagångssätt låtit diskussionerna leda fram till svar och nya insikter, vilket stärkt adepten både som företagare och person.

Årets mentor inom Nyföretagarcentrum är Mårten Franzén, Mårten har en gedigen erfarenhet av företagande genom familjeföretaget Vätterägg som senare bytte namn till Mixum. Mårten lämnade familjeföretaget 2013 i samband med att företaget skulle expandera för att i stället starta och driva det egna företaget Linmax. Hans kunskaper och erfarenheter inom affärsutveckling och personalfrågor är några av de bidrag som kommit hans adepter till glädje.

Örvar Kristinsson, Mårten Franzéns adept: – Örvar Kristinsson, Mårten Franzéns adept: – Mårtens vägledning och stöd har inneburit att jag känner mig tryggare i rollen som företagare och i rollen som ledare för anställda. Att kunna få hjälp och stöttning med utmaningar av någon mer erfaren är utvecklande och värdefullt. Genom diskussioner av frågor som rör struktur, ekonomi, strategi och kompetens så har grunden lagts för ett företag som inte bara vuxit snabbt och stabilt på kort tid nu och med strukturen för att utvecklas vidare i framtiden, lyfter Örvar Kristinsson, Projektkompaniet i Motala AB.

Juryns motivering av Nyföretagarcentrum till utmärkelsen av Mårten Franzén:
Årets Mentor Nya Företag, Mårten Franzén, har delat med sig av kunskaper, erfarenheter och nätverk med målet att stärka adepten i dennes företagsresa och i den nya rollen som företagare och arbetsgivare. Genom ett djupt engagemang och en rak och ärlig inställning har Mårten generöst stöttat och hjälpt adepten att se nya perspektiv och lösningar på olika utmaningar som adepten ställts inför.