You are currently viewing Årets Företagare Östergötland 2022
Priset Årets Företagare går till går till Erik Pettersson, Anna Frödin och Karl-Gustav Pettersson KG: s Ägg, Linköping. Priset Årets Unga Företagare går till Giovanna Hilke, Hilke Collection, Linköping.

Årets Företagare Östergötland 2022

Årets Företagare Östergötland 2022 är utsedd!

På tisdagskvällens ceremoni på Linköpings slott delade landshövding Carl Fredrik Graf ut priset Årets Företagare och Årets Unga Företagare Östergötland. Priset Årets Företagare går till Erik Pettersson, Anna Frödin och Karl-Gustav Pettersson KG: s Ägg, Linköping. Priset Årets Unga Företagare går till Giovanna Hilke, Hilke Collection, Linköping.

 – Vår pristagare är utmärkta förebilder för östgötskt företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch. Extra roligt är det när gemene man med all säkerhet kan känna igen de produkter som våra vinnare producerar och säljer. Våra vinnare sätter verkligen Östergötland på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

– Kreativitet, ett genuint intresse och förmågan att fokusera kännetecknar våra vinnare. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Östergötland ska fortsätta utvecklas, säger landshövding Carl Fredrik Graf.

Juryns motivering Årets Företagare Östergötland:

För ett hängivet arbete i ett blomstrande företag som ger ringar på vattnet långt utanför Linköping, Östergötland, Sverige och vidare ut i Europa.

Med ett nytt och proaktivt arbetssätt i kombination med tidigare generationers erfarenheter, drivs denna lönande verksamhet som förändrar och förbättrar en hel bransch. Man har visat på stort samhällsengagemang i sitt närområde. Dessutom värnar företagarna starkt om både den lokala producenten och konsumenten på en nationell nivå.”

 

Juryns motivering Årets Unga Företagare:

Med sin brinnande passion, en vilja av stål och en fingertoppskänsla för design har ett nytt varumärke etablerat sig bland de stora. I dagens konsumtionssamhälle tar företagaren ett stort hållbarhetsansvar från produktion till konsument. Alla dessa parametrar tillsammans har bidragit till vår vinnares fantastiska tillväxtresa. Vi spår en glimrande framtid för företaget och vår vinnare.”

 

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm den 14 oktober i Stadshuset.

Källa: www.foretagarna.se