You are currently viewing Årets Företagare Östergötland  2020
till vänster: Årets företagare, Oscar Öberg, Niklas Odelholm Softube AB i Linköping. Till höger: Årets Unga Företagare, Edwin Johansson, Auto Mat Holding AB.  Priserna delades ut av Landshövding Carl Fredrik Graf.

Årets Företagare Östergötland 2020

Priset Årets Företagare går till går till Oscar Öberg, Niklas Odelholm och Fredrik Gustafsson Softube AB i Linköping. Priset Årets Unga Företagare går till Edwin Johansson, Auto Mat Holding AB, Linköping. Priserna delades ut av Landshövding Carl Fredrik Graf.

– Våra pristagare är utmärkta förebilder för östgötskt företagande. Båda pristagarna ligger i framkant och utvecklar sin bransch. Våra vinnare sätter verkligen Östergötland på kartan, säger Frida Boklund, regionchef Företagarna.

– Kreativitet, ett genuint intresse och förmågan att fokusera kännetecknar våra vinnare. Framgångsrika och innovativa företag är en förutsättning för att Sverige och Östergötland ska fortsätta utvecklas, säger landshövding Carl Fredrik Graf.

Juryns motivering Årets Företagare Östergötland:
Årets Företagare har genom ett stort personligt engagemang och ett starkt målinriktat driv, byggt ett växande företag med mycket god lönsamhet. De verkar i en bransch där man inte är så publik utan verkar utan att höras. Man arbetar uteslutande med egna produkter och är väldigt nischade. Man har skapat och positionerat ett unikt och framgångsrikt koncept.
Att göra saker på sitt eget sätt, ständigt utveckla egna produkter och arbeta med evidensbaserad utveckling är viktigt för Årets Företagare. Passion och tålamod har varit framgångsfaktorer. Årets Företagare 2020 nöjer sig aldrig med att hålla jämna steg med utvecklingen inom sitt område. De leder vägen framåt!

Juryns motivering Årets Unga Företagare:
Trots sin ringa ålder är företagaren redan något av en serieentreprenör och problemlösare som brinner för företagande, samhällsutveckling och jämställdhet. Företagaren har på kort tid lyckats hamna på mångas läppar från norr till söder i vårt avlånga land då produkten/tjänsten som hen erbjuder är innovativ och nyskapande i en hårt konkurrensutsatt bransch. Årets Unga Företagare skapar inte bara förutsättningar till ett mer levande samhälle där andra tvekar att etablera sig utan ger möjlighet för många människor att få en enklare och mer hållbar vardag. Företagaren har skapat ett koncept som har stor framtida potential och planen är att redan under de kommande tre åren växa från de 5 st enheter som idag finns till över 200 st. Trots det högt satta målet är expansionen rimlig då det står många i kö för att få ta del av och bli en del i detta framgångskoncept. Årets Unga Företagare är mångfacetterad och har en lysande framtid för sig.

Vinnarna går nu direkt till den stora nationella finalen i Stockholm.

De nominerade till årets företagare var:
Stefan Björklund
Gustav Björklund Björklunds Fasad & Måleri AB Kinda/Ydre
Oscar Öberg
Niklas Odelholm
Fredrik Gustafsson Softube AB Linköping
Rakel Gustafsson Himmelsby Spa & Konferens AB Mjölby
Michael Libb Coop Boxholm Franchise, Libb shop by M AB Boxholm
Nicklas Bengtsson Skattegårdens handelshus Ödeshög
Philip Printzell Städarna i Varamon AB Motala/Vadstena
Michael Larsson Linotol AB Norrköping
Adam Larsson
Andreas Larsson, VD Djurbergs Järnhandel AB Söderköping
Torbjörn Dahlholm Flexmac Industri AB Valdemarsvik
Michael Kuisma Novael production AB Åtvidaberg

De nominerade till Årets Unga Företagare var:
Edwin Johansson Auto_Mat Holding AB Linköping
Mathias Cah Marcus – Kräftan AB Mjölby
NatalieKjellander, VD
Jimmy Kjellander Let’s paint Norrköping

Årets Företagare har delats ut i drygt 20 år på lokal och regional nivå. Sedan 2007 koras även Årets Företagare i Sverige. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare.

Källa: www.foretagarna.se