You are currently viewing Årets Företagare med hjärta i Ydre hyllades
Årets Företagare med hjärta i Ydre hyllades

Årets Företagare med hjärta i Ydre hyllades

Ydre Näringsliv har utsett snabbväxande Ydre Åkeri AB, till ”Årets Företagare 2020 i Ydre”.

– Vi har femdubblat verksamheten de senaste tre åren. Tidigare hade vi 5 – 7 anställda. Idag är vi ett 20-tal. Vi satsar nu vidare lokalt, regionalt, nationellt och går även ut på den internationella marknaden. Men Ydre är hjärtat i verksamheten.

Det säger Ydre Åkeris styrelseordförande Peter Carlsson efter att Ydre Näringslivs ordförande, Tomas Johansson, läst den fina motiveringen och överräckt diplom och pris. Årets Företagare hyllades med applåder i samband med Ydre Näringslivs årsmöte på Ydregården, Österbymo, på onsdagskvällen. Drygt 40-talet deltagare var på plats i den rymliga paviljongen.

– Det uppskattas av det lokala näringslivet i Ydre att vi uppmärksammar företag på det här viset. Ydre Åkeri har gjort en fantastisk resa de senaste åren och ökat omsättningen kraftigt. De har gjort sig väl förtjänta av utmärkelsen, säger Tomas Johansson.

Ydre Åkeri är ett företag med bred erfarenhet av branschen sedan början av 1970-talet. Verksamheten omfattar transporter av det mesta, renhållning och återvinning. Framför allt återvinning, där elektronik lyfts fram som exempel, är ett område där företaget satsar.

– Vi skapar värden av det som är sopor för andra. Vi har nya satsningar på gång och jobbar på bred front.  Jätteroligt att det arbete vi lagt ner uppmärksammas av Ydre Näringsliv, säger Erik Johansson, vd för Ydre Åkeri.

 

Motivering till Årets Företagare i Ydre 2020:

”Kända för sin goda ordning och snabba service när kunden vill ha hjälp med sina transporter och entreprenader. Företaget har under året dubblat sin omsättning genom att bredda sin verksamhet och därigenom ökat sin personalstyrka.

Ligger väl i fas med miljötänk då fordonsflottan har förnyats i rask takt. Jobbar med nya idéer och verksamheter, vill fortsätta sin expansion framöver.”

 

Ydre Näringsliv är en lokal förening för företagare inom Ydre kommun och har nu vuxit till 130 medlemmar, vilket är det högsta antalet sedan starten 2004. Föreningen jobbar för att stärka samarbetet mellan Ydres företagare och aktivt marknadsföra Ydres företagare.

Källa: Ydre Näringsliv