You are currently viewing Årets Företagare i Ydre
Ydre Näringsliv har utsett Elisabeth och Lars Nilsson, som driver Äppelmynta i Hestra till årets företagare i Ydre

Årets Företagare i Ydre

Ydre Näringsliv har utsett det företagsamma äkta paret Elisabeth och Lars Nilsson, som driver Äppelmynta i Hestra, till ”Årets Företagare i Ydre 2019”.

 – Man känner sig stolt och uppskattad, säger pristagarna efter att Ydre Näringslivs ordförande, Tomas Johansson, läst den fina motiveringen och överräckt diplom och pris.

Kommunalrådet Elisabet Hagström (c) stämde in i hyllningen och överräckte kommunens standar. Årets Företagare hyllades i samband med Ydre Näringslivs årsmöte på Ydregården, Österbymo, på onsdagskvällen. Närmare 40-talet deltagare satt utspridda i den rymliga paviljongen.

– Det uppskattas av det lokala näringslivet i Ydre att vi uppmärksammar företag på det här viset. Äppelmynta i Hestra har gjort sig väl förtjänt av utmärkelsen, säger Tomas Johansson.

 Motivering till Årets Företagare i Ydre 2019:

”Företaget fyller en viktig social funktion på bygden som samlingspunkt och där man möts av glad och vänlig omtanke, fräscha blommor, goda bakverk och andra produkter i en trivsam miljö. Denna företagsamhet är väl värd att uppmärksamma, inte minst för att den präglas av långsiktighet och att utbyggnaden skett i en takt som motsvarats av de behov och önskemål som kunderna signalerat.”

Äppelmynta startades för 14 år sedan och kan beskrivas som en kombination av blomster- och inredningsbutik och café på ett och samma ställe – i Hestra, mellan Tranås och Österbymo.

– Det är en livsstil att driva företag. Man måste vara uppfinningsrik och hitta nya lösningar. Det blev ett jättebra koncept när vi kompletterade verksamheten med café, säger Elisabeth Nilsson.

– Vi är en väldigt social punkt. En mötesplats i Hestra, säger Lars Nilsson.

Ydre Näringsliv är en lokal förening för företagare inom Ydre kommun och har nu vuxit till 123 medlemmar, vilket är det högsta antalet sedan starten 2004. Föreningen jobbar för att stärka samarbetet mellan Ydres företagare och aktivt marknadsföra Ydres företagare.

Källa: www.ydrenaringsliv.se

Foto: Stefan Holgesson