You are currently viewing Agricam är en av finalisterna i ICAs Entreprenörspris 2020
Ellinor Eineren, Linköping, Agricam Utan relation till vare sig mjölkkor eller lantbrukssektorn, vann studenten Ellinor Eineren kategorin Bästa Affärsidé i Venture Cup 2010 och snart lades konsultplanerna på hyllan. Istället startade hon företaget Agricam, som med en speciell värmekamerateknik detekterar tidiga stadier av juverinflammationer hos mjölkkor.

Agricam är en av finalisterna i ICAs Entreprenörspris 2020

För tredje året i rad kommer ICAs Entreprenörspris att delas ut till företagare som gjort Sverige bättre. Priset delas ut i två kategorier – Årets lokala hjälte, som funnits med sedan prisets instiftande och går till någon som bidrar till positiv utveckling i sitt närområde. Ny kategori för 2020 är Årets agtech-entreprenör, som går till någon som med innovation och företagande arbetar för att utveckla jordbruket.

Priset består av ett stipendium på 100 000 kronor vardera och vinnaren utses genom en öppen omröstning på ww.icagruppen.se/entreprenorspriset-2020, samt av en jury bestående av Mouna Esmaeilzadeh, hjärnforskare och entreprenör, ICA-handlaren Rikard Hillarp från Halmstad, Anna-Karin Hatt, vd LRF, Andreas Wilhelmsson, vd Ljusgårda och vinnare av ICAs Entreprenörspris 2019 och Sara Rosengren, professor i marknadsföring vid Handelshögskolan i Stockholm.Per Strömberg, vd ICA Gruppen är juryns ordförande.

– I år delar vi ut ICAs Entreprenörspris för tredje gången, och varje gång slås vi av hur många innovativa företagare som finns runt om i Sverige. ICAs grund är lokala entreprenörer som driver cirka 1300 ICA-butiker och de har alla ett starkt engagemang för sitt närområde där de verkar. Därför är entreprenörskap viktigt för hela ICA. Våra finalister använder sig av sitt företagande för att förbättra Sverige och det vill vi hylla, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen.

Ellinor Eineren, Linköping, Agricam

Utan relation till vare sig mjölkkor eller lantbrukssektorn, vann studenten Ellinor Eineren kategorin Bästa Affärsidé i Venture Cup 2010 och snart lades konsultplanerna på hyllan. Istället startade hon företaget Agricam, som med en speciell värmekamerateknik detekterar tidiga stadier av juverinflammationer hos mjölkkor.

 

Vem som vinner priset står klart den 1 april på ICAs Framtidsmöte – här är samtliga finalister:

Årets lokala hjälte:

Mathias Mattsson, Älvängen, Pogab

Johan Wiklund & Anna-Lena Rippert Wiklund, Jokkmokk, c/o GERD

Anja Persson, Hammenhög, Gunnarshögs Gård

Sylve Dahlbom, Visby, Kränku

Ludwig Lind, Sälen, Fjälläventyr

 Årets agtech-entreprenör:

Katja Lindvall och Peg Söderberg, Visby, Moving Floor

Robert Schmitt, Lund, Vultus

Bo Löfqvist, Vintrie, BoMill

Björn Lagerman, Lindesberg, BeeScanning

Ellinor Eineren, Linköping, Agricam

 

Källa: www.icagruppen.se