You are currently viewing Againity från Norrköping vinnare i 33-listans första regionsfinal
againity33listan_web

Againity från Norrköping vinnare i 33-listans första regionsfinal

Ny Teknik och Affärsvärldens 33-listan var under tisdagskvällen på besök i Linköping för att leta efter unga innovativa företagare som platsar in på årets lista. Inför en erfaren jury fick tre företag från Östergötland 60 sekunder på sig att övertyga under en pitchtävling. David Frykerås från Againity gick segrande ur tävlingen och företaget spår nu en ljus framtid:

Vi har en spännande produkt som tar hand om spillvärme och gör om den till el. Jag tror vi ligger helt rätt i tiden och att våra system både sparar på ekonomin och miljön, vilket säkert bidrog till juryns beslut. Vi är väldigt glada att uppmärksammas genom 33-listan och hoppas nu på att kunna nå ut ännu bredare ”.

Bolaget fick så sent som i söndags sin första stora order från Kenya värd 37 miljoner kronor. Där ska Againitys system användas för att göra el och värme av sopor.

Vi gör deras soptipp till en lönsam affär ”, berättar David Frykerås, vd på Againity.

Juryn i Linköping bestod av: Göran Felldin från LiU, Ewa Groppfeldt från IT-hantverkarna och Marie Alpman från Ny Teknik. Och övriga Östgötabolag som pitchade var Ludvig Emgård från Spotscale och Robert Kniola från Wematter.

33-listan bygger på nomineringar av företag från hela Sverige och vinnarna utses gemensamt av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden . Juryn letar efter företag med en unik produkt eller tjänst uppbyggd kring en tydlig innovation med stor internationell potential – en innovation som har förutsättningar att förändra spelreglerna i sin bransch. För att platsa på listan måste företaget vara baserat i Sverige och grundat tidigast 2009.

Den slutgiltiga vinnarlistan för 2015 avslöjas 12 april under en stor gala på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Källa: www.33-listan.se