You are currently viewing Againity är ett av de 25 bästa Nordiska Cleantech Startup företagen
Againity

Againity är ett av de 25 bästa Nordiska Cleantech Startup företagen

– Detta års top 25 företag är i de flesta fall, jämfört med tidigare års vinnare, i ännu tidigare skeden. Företagen tävlar också med ännu mer innovativa, banbrytande och hög potentiella lösningar. Detta är styrkan i tävlingen, att presentera de nyaste och mest spännande som kommer fram ur de Nordiska cleantech innovations miljöerna, säger Magnus Agerström, Managing Director på Cleantech Scandinavia – som organiserar Nordic Cleantech Open.

Nordic Cleantech Open arrangeras för femte året på rad och på listan finns representanter från samtliga Nordiska länderna inklusive Island och inkluderar även start-ups från Estland. Det finns en stor spridning i teknik och lösningar som företagen representerar, vilket ger en bra inblick i styrkan och bredden hos den Nordiska cleantech startup scenen.

– För oss på Againity så är det givetvis bra för självförtroendet att bli utsedda som en av de bästa Cleantech-bolagen i norra europa, men framför allt så tror vi att det kommer bidra till bra framtida kontakter som kommer vara viktigt för oss, säger Elin Ledskog Marknadsansvarig på Againity.

En internationell jury bestående av mer än 50 inflytelserika representanter från multinationella företag och riskkapitalfonder har varit involverade i att välja ut top 25 företagen. Ibland juryn finns representanter för Windsail Capital Group (USA), Shanghai Electric (Kina), Saudi Aramco Energy Ventures (Saudi Arabien), Bilfinger Venture Capital, (Tyskland),Environmental Technologies Fund (Stor Britannien), Veolia (Frankrike), Capricorn Cleantech Fund (Belgien), Dow Chemicals (Schweiz), VNT Management (Finland), Industrifonden (Sverige), Grundfos (Danmark) och många andra.

Valet av top 25 företagen är början på ett program framöver och de slutgiltiga vinnarna i Nordic Cleantech Open tillkännages vid finalen Cleantech Capital Day i Malmö, 18 maj.

Om Againity
Againity utvecklar en kostnadseffektiv och hållbar lösning för att generera förnyelsebar energi genom att ta tillvara på spillvärme.

Företaget deltar även i tävlingen 33-listan som bygger på nomineringar av företag från hela Sverige.  Den slutgiltiga vinnarlistan för 2015 avslöjas 12 april under en stor gala på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Läs mer på www.againity.com

Om Nordic Cleantech Open
Nordic Cleantech Open är en tävling som identifierar, uppgraderar och synliggör de 25 bästa nystartade miljöteknikföretagen i Norden varje år. Tävlingen förser entreprenörerna med ovärderliga nätverks möjligheter och introduktion till internationella investerare och industrier som alla har ett intresse i miljöteknik. För mer information om tävlingen och företagen besök hemsidan:www.nordiccleantechopen.com

Källa: www.lead.se