Adecco Sveriges tredje bästa arbetsplats
Sveriges bästa arbetsplats 2015

Adecco Sveriges tredje bästa arbetsplats

När det internationella organisationsutvecklingsföretaget “Great Place to Work Institute” korade Sveriges Bästa Arbetsplatser 2015 kom rekryterings- och bemanningsföretaget Adecco på tredje plats för andra året i rad med motiveringen “Adecco fortsätter att visa upp en arbetsplatskultur som verkligen är präglad av sitt eget tänk och innovation”.

– Det är verkligen en härlig känsla och så kul att vi lyckas behålla vår tredjeplats. Nu ska vi arbeta med att ta tillvara den feedback vi fått för att göra vår arbetsplats ännu bättre. Samtidigt som det är viktigt att vi är stolta över vårt resultat vill vi inte sluta utvecklas, säger Ina Lindström, HR-chef.

Genom att aktivt arbeta med generösa friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, en egenutvecklad träningsapp och deltagande i olika motionslopp har Adecco utöver hälsoeffekterna även stärkt lagandan och gemenskapen. Friskvårdsarbetet är starkt sammankopplat med CSR i Adeccos välgörenhetsorganisation Win4Youth, där de anställda motionerar ihop pengar till välgörande ändamål, något som markant ökat stoltheten bland de anställda. Utöver detta har Adecco tagit fram ett antal verktyg för arbetsglädje. De är utvecklade utifrån olika teser om att medarbetare presterar mer om man är fysisk frisk, får positiv feedback, känner sina kollegor väl samt skrattar ofta på jobbet. Kort sagt att arbetsglädje ökar företagets lönsamhet.

– Vi har gjort en medveten satsning på att våra medarbetare ska må bra och trivas på jobbet, och det är vid sådana här tillfällen vi verkligen får ett kvitto på att det har gett resultat. Och med nöjd administrativ personal får vi även nöjda konsulter, något som är otroligt viktigt för oss som bemanningsföretag, säger Ina Lindström, HR-chef Adecco.

— Det här är verkligen ett kvitto på att vi är stolta över att representera Adecco och våra värderingar. Det hoppas vi märks, inte bara i våra interna relationer utan även i relationen med våra kunder, konsulter och kandidater, säger Håkan Sammons
Kontorschef Adecco Linköping.

2012 gjorde Adecco debut på listan över Sveriges bästa arbetsplatser som första bemanningsföretag i Sverige; då blev det en sjundeplats. 2013 klättrade Adecco till en fjärdeplats, och såväl 2014 som 2015 blev det alltså en tredjeplats.

 

Utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplatser är indelad i tre kategorier; små-, medel- och stora organisationer. Listorna över Sveriges Bästa Arbetsplatser baseras bland annat på en undersökning bland företagens medarbetare som får fylla i svar på 59 påståenden om sin arbetsplats.

 

 

Mer information finns på www.greatplacetowork.se 

Källa: www.adecco.se