You are currently viewing 47 miljoner investerat i 14 bolag i Östergötland på 2,5 år
EST Kapital. 47 miljoner investerat i 14 bolag i Östergötland på 2,5 år

47 miljoner investerat i 14 bolag i Östergötland på 2,5 år

East Sweden Tillväxtkapital arbetar för att entreprenörer och investerare ska mötas och hitta varandra för att öka tillväxten i regionen. Sedan starten för 2,5 år sedan har 47 miljoner investerats i 14 av regionens bolag.
– Att ta in kapital har gjort att dessa bolag kunnat växa och kunnat växa snabbt. Det känns inspirerande att det gått så bra och nu söker vi nya bolag och investerare för nya projekt, säger Lena Lyckenvik.

Ett av bolagen som det investerats i är Bidrik – en digital tjänst för att effektivisera som hjälper kunderna att strukturera sin försäljning och komma till snabbare avslut.
– Jag startade företaget själv för tre år sedan och i början var jag skeptisk till att ta in riskkapital, men alla som gått in i bolaget är själva entreprenörer med lång erfarenhet och har själva lyckats i näringslivet, säger Adrian Rosca, VD och grundare av Bidrik.

Henrik Lewander från HL Invest är en av investerarna i Bidrik.
– Jag investerar gärna i nya digitala tjänster och Bidrik är en tjänst som jag verkligen tror på och kommer hjälpa många företag till en effektivare offerthantering och bättre affärsprocess, säger Henrik Lewander.  East Sweden Tillväxtkapital har öppnat nya möjligheter för mig att träffa nya bolag och engagerade entreprenörer som i sin tur lett till att jag investerat och engagerat mig i bolagsutvecklingen. Något som annars inte är så lätt.

East Sweden Tillväxtkapital är en gemensam satsning för ökad tillväxt. Bakom East Sweden Tillväxtkapital står:

Danske Bank, Handelsbanken, Kinda-Ydre Sparbank, LiU Holding, Nordea, Länsförsäkringar Östgöta, Region Östergötland, SEB, Swedbank, Valdemarsviks Sparbank, Åtvidabergs Sparbank, Östsvenska Handelskammaren.

 

Källa:www.estkapital.se