You are currently viewing 3D-skrivare och 3D-utskrifter för kontoret – Linköpingsföretaget Wematter fortsätter att växa!

3D-skrivare och 3D-utskrifter för kontoret – Linköpingsföretaget Wematter fortsätter att växa!

Wematter grundades 2013 och sedan starten har de teknikutvecklat och sålt 3D-skrivare och 3D-utskrifter. Idag erbjuder de sina produkter och tjänster i många olika material och kvalitéer och har kunder runt om i Sverige.

– Vi materialiserar idéer, säger Robert Kniola, VD på Wematter. Vi vill göra det möjligt att skapa och göra verklig skillnad hos våra kunder.

Intresset för 3D-printing och 3D-skrivare har under de senaste åren ökat explosionsartat. Förutom att erbjuda tjänster inom 3D-printing så tillverkar Wematter egna och unika 3Dskrivare.

– Vi tillverkar en 3D-skrivare som man kan ha på sitt kontor. Den kräver inte 3-fas eller annan industrikteknik vilket gör att man som ingenjör eller konstruktör kan ha den på sitt kontor vilket i sin tur effektiviserar arbetet, säger Robert, VD på Wematter.

Wematter har fått bra respons på sina produkter, både vad gäller 3D-utskrifterna men också sina egentillverkade 3D-skrivare. Företaget har vuxit snabbt och fortsätter nu att växa genom investeringar från East Sweden Tillväxtkapital.

– Tre investerare går in i bolaget och genom denna satsning kommer bolaget kunna anställa fler och öka anställningstakten, säger Lena Lyckenvik från East Sweden Tillväxtkapital.

Men det är inte bara kapital utan även kompetensen som är värdefull för företaget.

– I början var det kapital vi behövde och vi var ute efter. Men nu är deras kompetens om att driva företag och utveckla företag oerhört viktigt, säger Robert från Wematter. Exempelvis ser vi nu över affärsmodellen och tanken är att man i framtiden ska kunna hyra våra 3Dskrivare, avslutar Robert.

Källa www.wematter.se