You are currently viewing 2017 blev ett framgångsrikt år för Norrköpings flygplats
2017 blev ett framgångsrikt år för Norrköpings flygplats

2017 blev ett framgångsrikt år för Norrköpings flygplats

Bakgrunden till framgången är Norrköpings förtroende hos researrangörer och den nystartade reguljärlinjen till München.

– Reguljärlinjen har utvecklats mycket bra efter en trevande inledning. Med två avgångar per dag sedan i april och en ny och bättre tidtabell sedan 1 november så tycks fler och fler upptäcka vad smidigt det är att resa från Norrköping till eller via München. Från en ganska låg nivå startåret 2016 så har antalet resande fördubblats under 2017! Säger Håkan Liljeblad, ordförande i Norrköping Airport AB.

– Äntligen har Norrköping fått en bra internationell linje med perfekt tidtabell. På Siemens använder personalen, och inte minst hitresande besökare, flyglinjen. München är ju en mycket bra och enkel flygplats med ett förstklassigt linjenät till hela världen, säger Mats Rosander, kommunikationschef Siemens.

Norrköping har Sveriges fjärde största charterflygplats och egentligen borde den minskade chartertrafiken från Sverige på grund av oroligheterna i östra medelhavsregionen därför slå hårt mot utbudet. Researrangörerna har dock sett till att hitta lite andra resmål för regionens invånares skull. Researrangörerna vet att i Östergötland kan de sälja resor och då vill de satsa.

– Så jag vill tacka alla resenärer för att de använder Norrköping som avreseort. Genom det får vi mer flyg från Norrköping! Det är alltså en form av hjälp till självhjälp att resa från Norrköping, säger Sten Norinder, vd för Norrköping Airport. Oavsett om det är reguljärflyg eller charterflyg så gäller det att resandet stärker flygplatsen och utbudet kan bli större.

Under 2018 märks det tydligt att flygplatsen uppskattas av researrangörerna. Turkiet kommer tillbaka på bred front med flera researrangörer. I utbudet finns även 5 andra nya resmål. Det är därmed tydligt att resenärernas uppskattning av möjligheten att flyga från Norrköping besvaras av de som bestämmer om nya resmål.

– Det är överväldigande att se den satsning som sker på flygplatsen med en riktigt bra tidtabell för Münchenflyget och alla dessa nya resmål. 2018 kommer passagerarantalet att explodera, avslutar Sten Norinder.

Källa: nrkairport.se