You are currently viewing Trend: Shopping på nätet växer under corona

Trend: Shopping på nätet växer under corona

Coronaviruset har drabbat i princip alla länder i hela världen. Enstaka öar har lyckats hålla viruset borta på grund ut av att de har stängt för inresa sedan utbrottet och pandemin startade och blev allmänt känd. Men de flesta länder har tyvärr haft många coronapatienter och på många håll har sjukvårdssystemen varit ordentligt belastade. Men det har i själva verket också inneburit ett uppsving inom vissa branscher. Bland annat har e-handeln ökat, då många fysiska butiker har varit stängda.

Varför e-handel?

E-handeln har blivit allt viktigare för oss och inte minst under coronakrisen. Då många länder har valt att stänga ner fysiska butiker har butiksägarna valt att satsa på sina webbshoppar istället. Det har resulterat i att en del butiker som kanske inte hade en fullt utbyggd e-handelswebbplats idag har en fullt utbyggd webbplats där du kan få precis samma service som i den fysiska butiken, utan att lämna ditt hem och utsätta dig eller någon annan för en risk. 

Eftersom även nattliv och krogar samt barer har varit stängda kan det vara svårt att komma i kontakt med nya människor. Ökningen man kan se på marknaden är därför inte minst rörande vuxenleksaker som klitoris vibrator och liknande produkter. Särskilt de produkterna är populära att handla på nätet, att kunna köpa intimprodukter på nätet gör att man slipper stå i en butik och handla det, vilket många är glada för. 

Vilken bransch växer mest? 

Det finns många branscher som har tagit fördel av att kunna öppna för mer försäljning på internet. Men det kan vara svårt att peka på en specifik bransch som är den allra största, det tål att väntas på förmodligen kommer de flesta utvärderingar av ekonomin att komma efter att coronakrisen är över. När man ska titta på hur den har drabbat ekonomin kan man behöva titta på åren innan, under och efter krisen för att kunna dra några slutsatser. 

Att matkassarna som man kan få hemlevererat har blivit allt mer populära, inte minst bland äldre som helst inte ska vara i matbutiker på grund av smittorisk, är helt förståeligt och inte minst praktiskt. Om du är en äldre person och har svårt att bära upp alla kassar själv så är det ett utmärkt alternativ för dig att få din matkasse hemlevererad. Du kan till och med sitta hemma och klicka i precis vilka produkter du vill ha och sedan plockas dessa ihop till dig och ställs utanför din dörr. Enklare än så kan det knappast bli.