Teambildning och nätverkande i Östergötland

Teambildning och nätverkande i Östergötland

Möten och Event i Sverige AB – med huvudkontoret i Linköping – erbjuder bland annat egenproducerade event och mötesplatser, att hjälpa idrottsklubbar och föreningar att nå ut till potentiella partners och att skapa, utveckla eller arbeta med ett företags befintliga projekt.
Ett exempel på en stor mässa som man arrangerar är MeWoman – ett event om kvinnor för kvinnor i alla åldrar. Med bland annat föreläsningar av namn som författaren Emelie Schepp, publicisten/journalisten Amelia Adamo, samt programledarna Malou von Sivers och Alexandra Pascalidou.

Nu blir det även premiär för Nätverkssalongen – ett koncept som snappats upp från Karlstad.
– Jag fick idén då jag var i Karlstad under en av våra mässor med MeWoman. Där pratades det väldigt varmt om Företagssalongen – ett nätverkande som inte arrangerades i någon stor hall, utan på hotell för att få det mer intimt och personligt, berättar projektledaren Peter Lindgren.
Han tände direkt på upplägget och ville utveckla det ytterligare hemma i Östergötland.
-Det är inte så att vi har kopierat det rakt av, utan är grundkonceptet som jag tyckte lät väldigt intressant. Speciellt efter allt positivt jag fick höra från företagarna jag mötte i Karlstad.

Den 26 mars är det dags för första träffen på The Box Hotel i Linköping. Något vi kommer berätta mer om i nästa nummer av Affärsstaden.
– Tidningen Affärsstaden är ju själva starkt engagerade i Nätverkssalongen, där vi också har partners som Företagarna, Östsvenska Handelskammaren och Almi, framhåller Peter.

45 företag i olika branscher är redan inbokade – så intresset är stort.
– Det känns som att många är glada över att det kommer en nyhet och uppskattar att vi ska hålla till i en annan miljö mot var nätverksdagar normalt sett arrangeras i. Att stå i en stor arena gör ofta att det blir lite ödsligt och man kommer liksom inte nära varandra på samma sätt. Det här gör det enklare att nätverka och lära känna varandra bättre.
Men först ut är ett annat nytt eventkoncept i Östergötland.

I Norrköping, den 6 februari på Elite Grand Hotel, kommer fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson och Tre Kronors förre förbundskapten Curre Lundmark att medverka i teambildningsdag som riktar sig till företagare och chefer.

Föreläsningarna av Janne Andersson och Curre Lundmark skapar en riktig vitamininjektion, där åhörarna får nycklarna till hur man i idrottens värld skapar ett vinnande lag. En halvdag som skänker både nytta och kunskap till företagandet och det egna teamarbetet inom företaget, att svetsa samman en grupp individer.
– Det handlar mycket om att sätta laget före jaget. Annars har ju samhället i dag blivit väldigt egofixerat. De flesta människor tänker ofta på sig själva i första hand. Att jobba ideellt i föreningar som många gjorde förr existerar ju knappt längre, menar projektledaren Robert Carlsson.

Han fortsätter:
– Både Janne och Curre har ju nått enorma framgångar genom just att få ihop sina lag, att jobba hårt tillsammans och våga tro på det. Att alla hittar sina roller och bidrar på olika sätt för att få ihop helheten. Det är ju likadant på ett företag. Där behöver man också komma samman som grupp för att prestera tillsammans. Här kan man få många tips och funderingar i vägen att lyckas.

Robert är övertygad om att eftermiddagen – som även ger möjligheter till nätverkande och minglande – kommer att bli en riktig hit.
– Jag skulle vilja kalla det för en vitamin- och inspirationsboost. Janne Andersson är ju en av landets mest heta och bästa idrottsledare vi har för tillfället, säger han.

Föreläsning med Janne Andersson och Curre Lundmark

Norrköping den 6 februari på Elite Grand Hotel
Från klockan 12.30 – 16.30
https://natvarkssalongen.se/index.html

Nätverkssalongen – Inspiration och vägledning i ditt företagande

Linköping den 26 mars på The Box Hotel
Från klockan 10.00- 16.00
https://natvarkssalongen.se/index.html

 

 

TEXT: Joakim Löwing
FOTO: Björn Lisinski