You are currently viewing Ställ inte in – ställ om

Ställ inte in – ställ om

Coronakrisen handlar egentligen inte om att ställa in – utan att ställa om. I stället för utlandssemester kan du boka billiga resor inom Sverige genom att enkelt surfa in på Tripplo.com. Trots att hotellövernattningen är billigare än vanligt ska du inte glömma bort att det ibland går att få ytterligare rabatter och specialpriser.

Sörj inte att resan utomlands inte går att genomföra i dagsläget – utan se möjligheten att upptäcka Sverige. Då får du inte bara chansen att hitta nya favoritställen i vårt eget land – utan stöttar även svenska hotellägare i dessa tuffa tider.

En stor fördel är också att det går att få riktigt bra priser på hotellnätter – som du enkelt kan hitta på Tripplo, en webbplats som grundades av Axel Hernborg i början av 2014. Idén till sajten föddes efter en resa till italienska Milano – som kantades av ett ständigt letande efter bra och välfyllda artiklar kring vad som fanns att göra i staden.

Först hade sajten namnet vadkanmangöra.se och riktade sig endast mot den svenska marknaden. Efter ungefär ett år ändrades namnet till tripwise.se – under detta namnbyte började webbplatsen utöver artiklar med restips även att publicera rabatter och rabattkoder från flera aktörer i resebranschen. Som exempelvis resebyråer, flygbolag och hotell.

I takt med att detta rabattsegment lockade alltmer trafik till sajten började även rabatter och erbjudanden från detaljhandeln att listas. Nästa steg var att även gå in på den norska marknaden genom tingagjore.com – och därefter fortsatte expansionen genom att översätta tripwise.se till flera andra språk. Som Danmark, Finland, Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Polen och Italien.

Dessa tio landspecifika webbplatser drevs i cirka tre år, fram till maj 2019, då Axel tog beslutet att slå ihop alla till en stor ”com”-webbplats. Detta framför allt för att det skulle bli lättare att administrera varje land, samt att det skulle bli mer fördelaktigt för marknadsföring att samla alla länder under ett varumärke.

Där föddes tripplo.com – med en egen underkatalog för varje land. Sverige har alltså tripplo.com/se/ och exempelvis Danmark har tripplo.com/dk/. Rabattkoderna och rabatterna som publiceras kommer direkt från de företag som listas – och det jobbas hårt för att de ska fungera och vara aktuella.

Målet med artiklar och innehåll som publiceras på tripplo.com är att samla små som stora attraktioner och sevärdheter i de mest populära turiststäderna runtom i världen. Men också att dela tips och annan information som kan spara pengar och göra det lättare att resa. Artiklarna med restips ändras ständigt och det går även att få information om exempelvis färdbeskrivningar, öppettider och liknande.

Med spridningen och härjandet av covid-19 är det extra fokus på svenska turistmål för tillfället – så passa på att ta chansen att uppleva något nytt i Sverige. Coronakrisen handlar ju inte om att allt måste ställas in – utan snarare att ställas om.