You are currently viewing Skapar något alldeles speciellt för Linköping
Vi vill erbjuda ett helhetskoncept för hyresgästerna i Alfabetet och med fastighetens närhet till resecentrum känns det verkligen som att detta är något för framtiden, menar Emelie Mannerson och Niclas Söör. Foto: Björn Lisinski

Skapar något alldeles speciellt för Linköping

Mannersons + DOSPACE = sant. Med 1 435 kvadratmeter är coworkingsiten Alfa Linköpings största – en ny site med flexibla kontorslösningar för små och stora företag i rörelse och tillväxt.
-Vi vill vara med och skapa en ny spännande miljö i Linköping, säger Emelie Mannerson, projektansvarig på Mannersons.
Mannersons är ett fastighetsbolag med sina rötter i Linköping som är inne på femte generationens företagande – företaget har under drygt 130 år varit en del av stadens utveckling.

I dag äger man och förvaltar cirka 900 lägenheter och drygt 100 kontor och lokaler. Beståndet är fokuserat på attraktiva lägen i Linköping och Motala – med kommande nyproduktion i Norrköping och Stockholm.
Grundläggande för verksamheten är en vilja att aktivt bidra till stadsutvecklingen på de orter man verkar. Mannersons brinner särskilt för utveckling av kulturellt värdefulla fastigheter och byggnader med hög arkitektonisk kvalitet.

Nu har ett spännande samarbete inletts med coworkingföretaget DOSPACE – som grundades av ägaren och VD:n Niclas Söör.
Första DOSPACE-kontoret öppnade i Mjärdevi Science Center våren 2017. Efter det har tillväxten varit kraftig – och DOSPACE har sedan dess etablerat sig i Norrköping, Jönköping och Gävle. Alfa blir den tredje siten i Linköping.

Och fler blir det i nya coworkingspacet på Industrigatan – som hade premiär den 3 augusti i lokaler som tidigare inhyst kontor och ännu längre tillbaka ett porslinslager.
-Vi tillsammans med DOSPACE skapar en ny spännande mötesplats i vår fastighet Alfabetet. Vår satsning Alfa är hjärtat i huset och kommer erbjuda en ökad service och flexibilitet för samtliga lokalhyresgäster i fastigheten framhåller Emelie Mannerson, projektansvarig på Mannersons.
-DOSPACE Alfa är ett mycket spännande samarbete, som ger oss möjlighet att tillsammans med fastighetsägaren innovera ett helt nytt sätt driva coworkingkonceptet framåt, framhåller Niclas Söör.

Mannersons satsar stort på fastigheten Alfabetet och hela huset får ett rejäl ansiktslyft – Hela fastigheten med sina fyra plan omfattar ca 8000 kvadratmeter, där DOSPACE Alfa med sina 1 435 kvadratmeter intar positionen som Östergötlands största coworkingsite.
-Mannersons känns som en modig och trygg samarbetspart. Tillsammans har vi kunnat skapa någonting ännu bättre för våra medlemmar än vad vi hittills har kunnat erbjuda. Vi ser ett mycket starkt intresse för vår produkt och en framtid i att växa ännu mer genom samarbeten likt detta, säger Niclas.
-Mannersons tycker det känns fantastiskt roligt att få utveckla en ny typ av kontorskoncept tillsammans med DOSPACE. Ett koncept där två drivna, duktiga aktörer går samman för att skapa något alldeles speciellt för Linköping. Vi ser förändringar på lokalmarknaden där behovet av flexibla kontorslösningar ökar, DOSPACE Alfa är vårt svar på detta tillägger Emelie.

Under det kommande halvåret blir fastigheten berikad med ytterligare servicefunktioner. Det byggs en konferensavdelning, ytterligare kontorsytor, cykelförråd, samt ett gym som kommer att drivas av Crossfit Highway.
– Vi vill erbjuda ett helhetskoncept för hyresgästerna i Alfabetet och med fastighetens närhet till resecentrum känns det verkligen som att detta är något för framtiden, säger Emelie.
-Fokus i Alfabetet är att erbjuda flexibla kontorslösningar för både små och medelstora företag i rörelse och tillväxt. Med en social arena som DOSPACE Alfa som hjärta skapas ett nätverk där alla hyresgäster som verkar i huset blir del av något större. När människor möts kan det uppstå många häftiga idéer, poängterar Niclas.

FOTNOT: DOSPACE Alfa öppnade den 3 augusti.

Fakta Mannersons Fastighets AB

Startade: 1886
Produkt/bransch: Fastighetsutvecklare
Antal anställda: 20
Omsättning: 130 miljoner kronor

Fakta DOSPACE AB

Startade: Mars 2017
Produkt/bransch: Driver co-workingkontor
Antal anställda: 8
Omsättning: 15 miljoner kronor

 

Text: Joakim Löwing
Foto: Björn Lisinski