Så väljer du den bästa svetsen för verkstaden

Så väljer du den bästa svetsen för verkstaden

DETTA ÄR EN ANNONS

Idag finns det ett stort urval av olika svetsar. Detta kan göra valet förvirrande och svårt, eftersom de alla kommer med sina för- respektive nackdelar. När det kommer till svetsning finns det många variabler att ha i åtanke, och det kan ta flera timmar att hitta rätt. Här är nåra tips för hur du väljer den bästa svetsen för privat bruk eller ditt företags verkstad.

Vad ska svetsen användas till?

För att du ska kunna välja den bästa svetsen måste du först och främst veta vad svetsen precist ska användas till. Om du inte redan vet vilket material svetsen behöver kunna ta sig igenom kan det bli svårt att hitta rätt svets. Det vill säga att tjockleken på materialet och det som materialet består av kommer att behöva övervägas inför ditt nya köp. Svetsar du tjocka material kommer du till exempel behöva mer styrka i svetsen, och dessa maskiner kostar självklart mer.

Känn till de olika svetssorterna

Precis som alla andra verktyg som används för privat bruk så väl som av företag finns det även olika slags svetssorter. Det vill säga olika svetsar som passar för olika arbetsområden. Den vanligaste svetsmetoden när det kommer till privat bruk är MIG/MAG. Med det sagt är det en MIG/MAG-svets du ska införskaffa om du framförallt använder svetsen hemma till privat bruk, som svetsning av bilar och bilplåt.

Granska och jämför olika priser

När du vet vad svetsen ska användas till så är det enklare att hitta rätt maskin. Då vet du nämligen vad prisklassen ungefärligt kommer ligga på. Således kan du börja jämföra de olika alternativen av TIG-svetsar, MIG-/MAG-svetsar, MMA-svetsar, Kombisvetsar och så vidare som finns tillgängligt. Hitta något som passar dig och ditt eventuella företags budget och genomför inte ett köp förrän du hittat det bästa och billigaste alternativet.