Properties & Partners hos Heimstaden vid Strömmen

Properties & Partners hos Heimstaden vid Strömmen

Efter att ha brutit sig ur en rikstäckande fastighetsförmedlingskedja startade nya och moderna Properties & Partners även kontor i Norrköping och Söderköping.
I den förstnämnda staden huserar företaget i nyrenoverade lokaler hos Heimstaden vid Strömmen.
-Miljön och atmosfären sätter liksom nivån för oss, framhåller VD:n och delägaren Alexander Solmell.

De tre delägarna Alexander Solmell, Daniel Johansson och Alexander König arbetade tidigare tillsammans på en rikstäckande kedja inom fastighetsförmedlingsbranschen i Stockholm.
Men i fjol bröt de sig ur och startade 1 februari 2019 det egna företaget Properties & Partners.
Kontoret i Stockholm finns kvar – och man utökade med nya kontor i Norrköping och Söderköping.
-Vi vill profilera och paketera våra bostäder på ett bättre, snyggare och stiligare sätt än kedjorna. För oss är det viktigt att vara moderna och att sticka ut. En stor fördel gentemot dem är också att vi är betydligt mer anpassningsbara för vad som är modernt och trendigt just nu, det går snabbt för oss att ändra om, framhåller Alexander Solmell – som både är VD, marknadschef och fastighetsmäklare – och fortsätter:
-Det som hänt på ett drygt år är bland annat att vi ökat omsättningen med 50-60 procent och att vi fått mycket mer frihet mot innan. Nu styr vi ju över oss själva.
Något han också poängterar är att de blivit mycket mer attraktiva som arbetsgivare.
-Det är fler som både vill jobba med och för oss. En förklaring till detta är också våra lokaler, som är av väldigt hög klass, menar han.
I Norrköping håller Properties & Partners till i en sekelskiftesbyggnad alldeles intill Strömmen i centrala delarna.
-Det är ett riktigt A-läge med en fantastisk miljö runtomkring som betyder väldigt mycket. En härlig utsikt över vattnet och mot Hamnbron som både våra anställda och kunderna uppskattar mycket.
Tillsammans med hyresvärden Heimstaden helrenoverades lokalerna förra sommaren. Entréplanet har ungefär 200 kvadratmeter och källaren cirka 130 kvadratmeter.
-Frånsett läget föll vi direkt för den stora rymden med en takhöjd på 3,5 till 4 meter, de djupa fönsternischerna och all annan charm med sekelskifteskaraktär. Det i hop med våra moderna materialval, möbler och utrustning skapar en fantastisk mix och helhet.
Vid möten inför försäljningar av hus/villor och bostadsrätter träffar de anställda fastighetsmäklarna ofta sina kunder på kontoret.
-Redan när de kliver in i våra lokaler ska de känna var nivån ligger. Allting ska känna proffsigt, modernt och välskött. Det ska märkas direkt att vi inte är några nybörjare, utan har en lång erfarenhet och otrolig bredd, samt att vi vågar sticka ut i branschen.

Hur fungerar samarbetet med Heimstaden?
-Väldigt bra. De är mycket hjälpsamma och ser långsiktigt. Något som märks ännu tydligare nu i dessa coronatider – med öppenhet och tydlighet även när det kan börja blåsa. Vi trivs jättebra i lokalerna och de betyder som sagt mycket för oss.

På vilket sätt har pandemin påverkat er hittills?
-Inte så mycket än så länge. Folk behöver ju fortfarande ändå sälja och köpa bostäder. Den största skillnaden är att vi har mindre besökare på våra visningar, men de som kommer dit är verkligen intresserade – i stället för kanske 35 personer som åker dit bara för att.

Hur ser du på framtiden i er bransch?
-Det har ju varit en rejäl högkonjunktur med låga boräntor i många år, som ökat priserna mycket på marknaden för både hus/villor och bostadsrätter. När vi nu väntas gå in i en lågkonjunktur räknar vi med en stagnation eller en nedgång på fem eller max tio procent. Men jag tror inte att det blir mer än så. För det är ju ändå så att folk får barn, barn flyttar hemifrån, par skiljer sig och det är tyvärr personer som går bort – så nya boendeformer behövs ju hela tiden beroende på antal personer i hushållet, menar Alexander Solmell.

Fakta Properties &
Partners

Startade: 1 februari 2019.
Produkt/bransch: Fastighetsmäklare – förmedlar olika former av bostäder.
Antal anställda: Totalt 13 på tre olika orter. Från kontoret i Norrköping utgår fem och Söderköping två. Övriga utgår från Stockholmskontoret.
Omsättning: Cirka sju miljoner kronor under 2019.

 

 

TEXT: Joakim Löwing