Pengar till skolresa

Pengar till skolresa

Det är inte lätt för unga att tjäna pengar. Många arbetsområden är väldigt reglerade för minderåriga arbetstagare. När skolklasser ska samla pengar till skolresan eller när idrottsklubben försöker få råd att åka på träningsläger eller cupresor kan de anordna en loppis eller musikfestival, men det är svårt att veta på förhand om det går ihop ekonomiskt. Har de otur blir det bara en massa jobb, utan ekonomisk vinning. Det är intressant, roligt och lärorikt att i unga år bedriva olika former av affärsverksamhet, men ger det inga pengar tappar man snart intresset.

Då kan det vara bättre att hoppa på en beprövad verksamhet, som en försäljning ihop med DelikatessKungen. Klassen/klubben säljer företagets produkter på den egna hemorten, men behöver inte ta fram varorna eller marknadsföringsmaterialet.

Ändå har man stora möjligheter att påverka resultatet. Ersättningen är helt styrd av hur försäljningen går, ju mer man säljer desto mer pengar blir det till resan. På det sättet bär man ödet i sina egna händer. Skolklasser som tjänat stora pengar till klasskassan genom försäljningen återkommer gärna för nya samarbeten.

Det är kul att sälja handgjorda chokladpraliner, ekologisk olivolja, dragerade mandlar och kryddig cheddarost. Inte bara för att det är förstklassiga delikatesser som uppskattas av kunderna utan för att det är roligt att prova olika taktiker och tillvägagångssätt, se vad som funkar och inte. Gruppen väljer själv om fokus ska läggas på företag eller privatpersoner, på stan eller på nätet. Varje säljare får en egen webbshop där man kan sälja till släkt och vänner. Där kan man ju vara hur kreativ som helst och starta kampanjer i sociala medier, lägga ut en säljvideo på Youtube eller använda beprövad mun-till-mun-marknadsföring och knacka dörr.

 

När man känner sig nöjd med att ta upp beställningar får gruppen hem varorna, distribuerar dem till kunderna och tar betalt. Sedan är det bara att utvärdera insatsen, behålla den egna andelen av pengarna och planera för sin drömresa.