Ombergs golfresort växer

Ombergs golfresort växer

För femton år sedan var marken där Ombergs golfresort nu ligger en avvecklad militäranläggning. Nu ser vi istället en blomstrande resort för rekreation, aktivitet och umgänge.
I augusti 2002 invigdes Ulf och Magnus Tegnebos golfbana intill Omberg. I vinter har ett febrilt arbete pågått med att färdigställa en helt ny konferensanläggning med mässhall, trevlig lounge och en stor konferenslokal för upp till 200 personer.

Golfen är kärnverksamheten i hela anläggningen.
När vi anländer denna fina sommardag är det nästan fullt med bilar på parkeringen. Så långt ögat kan nå ser man golfare. Utsikten kring Ombergs golfresort är magnifik, kanske till och med unik. Vätterns blåa vatten ligger precis intill och smeker den välskötta gröna golfbanan. Som en fond bredvid detta ligger Omberg en bit bort.
– Banan är rankad som en av topp tjugo i Sverige och en av topp femtio i Norden, berättar Magnus Tegnebo.

Han förklarar att en av grundpelarna till detta inte enbart är det vackra landskapet utan också att golfarna gillar golfbanans prestanda.
– Våra gäster återkommer, det innebär ju att de är nöjda med golfen och servicen, säger Ulf Tegnebo.
I juni invigs den nya mässhallen och den stora konferenssalen.
– Mässhallen är drygt 300 kvadratmeter och tillsammans med den nya konferenssalen blir de ett bra komplement för våra konferensgäster, säger Jon Molneklev.

När Jon Molneklev och Nina Fox Stark visar runt förstår vi att man redan börjat nyttja den nya fräscha anläggningen. Här pågår en konferens för fullt. I loungen har konferensgästerna tagit en stunds paus. De står och småpratar med varandra vid pelarbord, samtidigt som de har möjlighet att njuta av utsikten över golfbanan och Vättern.
– Vi tror att det är helheten som lockar. Banan, maten och boendet. Vi får mycket beröm för vår service, förklarar Nina Fox Stark, ansvarig för marknad och försäljning.
Förutom golf erbjuds möjlighet till andra paketlösningar för gästerna.
– När det är lågsäsong har vi flera koncept. I vinter har vi bland annat gästats av Vätternrundans MTB Camps cykelläger, skidåkning, och vår egen fotokurs som lockar ytterligare besökare till anläggningen. Med vårt utmärkta läge några minuter från E4, mitt emellan Stockholm, Göteborg och Malmö tror vi att många företag, kommuner, organisationer med flera ser oss som ett mycket intressant alternativ för sina konferenser och möten, säger Nina Fox Stark.

Här erbjuds också möjlighet att fira högtidsdagar, bröllop och särskilda övernattningspaket i samband med jul och påskbord.
Sedan starten har bröderna Tegnebo valt att expandera etappvis. De förklarar att allt inte byggdes på en dag. Det har varit en sund strategi att växa hand i hand med efterfrågan.

Här finns drygt 60 hotellrum och för gästerna finns också en relaxavdelning med bastu, bar och flera badtunnor utomhus.
– Relaxen är en fin avdelning för ett avslappnat avslut på en härlig dag på golfbanan eller efter en inspirerande konferensdag, säger Jon Molneklev.
Hans koncept på en lyckad konferens är att den börjar med en heldagskonferens, följt av en trerättersmiddag på Ombergs golfresort restaurang, därefter en skön natts sömn i ett anläggningens hotellrum. Dag två inleds med en golfrunda tillsammans med övriga deltagare och avslutas på relaxen.

Vi tittar in i relaxen. Här är ljuvligt lockande att gå in i den värmande bastun med en svalkande dryck eller hoppa i en av badtunnorna. Vi går vidare och avslutar rundvandringen i den stora imponerande mässhallen.

Nu tas nästa steg för Ombergs golfresort. En resa som startade när bröderna Tegnebo köpte militärområdet och omvandlade den till en härlig golfresort.

TEXT: Mia Karlsvärd
FOTO: Mia Karlsvärd