You are currently viewing Och vinnaren 2023 är!
Vinnarna från Företagargalan i Linden köpcentrum. Från vänster: Årets företagare Rickard Andersson och Therese Ekholst, ägare till Swed Handling, Årets rookie Erik Lind, SafeQare, och Årets unga företagare Filip Sotton, Tropicarium. Foto: Georgis Touma Carlsbecker Studios

Och vinnaren 2023 är!

Den 20:e april gick Företagargalan i Norrköping av stapeln. Det var världspremiär för en gala på Linden Köpcentrum. Arrangörerna Företagarna Norrköping hade tillsammans med sina sponsorer och partners överträffat sig själva.  Det blev precis som utlovat en riktig fest med företagaren i fokus och tre värdiga vinnare korades, i varsin kategori: Årets företagare, Årets rookie och Årets unga företagare.

Det blev en riktig kalasfest och under kvällen bjuds det på en trerätters galamiddag, med god dryck, därtill. Det var bra ös under hela kvällen med härlig underhållning och musik. Det var bland annat bandet Fiesta som stod för mycket av musiken. Den som höll ihop årets galakväll var galans konferencier – komikern Martin Svensson, som gjorde ett toppenjobb med att hålla stämningen på topp.

Årets Företagare 2023

Kvällens finaste och kanske mest ärorika pris satte hela galan i spänn. Med fyra starka nomineringar så måste juryn haft ett tufft jobb. Premiumpriset Årets företagare 2023 gick välförtjänt till Swed Handling. Utmärkelsen mottogs med stor glädje av Rickard Andersson och Therese Ekholst på Swed Handling. De går därmed vidare till regionfinal.

Motivering:
Swed Handling grundades 1994 av familjen Andersson och är idag Sveriges ledande kemikaliedistributör med distribution inom hela Skandinavien. Verksamheten i Norrköping utgör företagets hjärta med huvudkontor och lager på Händelö. Numera är det syskonen Rickard och Therese som driver bolaget med ett tydligt fokus på kundvård och genuin omtanke om sina medarbetare. Genom marknadens mest utbyggda returemballagesystem, innovativa logistiklösningar och alternativa, mer miljövänliga produkter har man kontroll över hela kedjan vilket leder till minimal miljöpåverkan.

– Det var så oväntat att vi skulle vinna och det betyder oerhört mycket för oss. Det här priset är vårt och alla våra medarbetares, det är verkligen ett lagarbete, säger Therese Ekholst, Swed Handling.

– Jag vill gratulera Swed Handling, värdiga vinnare av priset Årets företagare i Norrköping. Swed Handling visar vägen i branschen när det gäller hållbarhet och har satt Norrköping på kartan, säger Joakim Ljungqvist, näringslivsdirektör i Norrköpings kommun.

Årets Unga Företagare 2023 och Årets rookie 2023

Under kvällen delades även priset till Årets unga företagare ut.
Det var Rickard Sjödén och Filip Sotton, som driver Tropicarium, som prisades som Årets unga företagare.

– Det känns helt fantastiskt och hedersamt för både mig och Rickard Sjödén. Det betyder så mycket att få det här priset baserat på något vi brinner för, säger Filip Sotton.

Priset delas ut till ett företag med ägare under 35 år som visat resultat både ekonomiskt och utvecklande på flera punkter.

Företaget SafeQare Vikbolandet AB fick ta emot pris som Årets Rookie.

– Årets alla vinnare visar verkligen vilken kvalitet det finns bland företagare i Norrköping. Vi har ett näringsliv som med rätt kraft och support från staden kan leverera bäst i klassen i sina branscher. Ett extra stort grattis till Rickard och Therese på Swed Handling, som nu kommer gå vidare till regionsfinal i augusti, säger Jesper Low, ordförande för Företagarna Norrköping.

 

Foto: Georgis Touma Carlsbecker Studios