You are currently viewing NTC – Som en stor träningstokig familj

NTC – Som en stor träningstokig familj

– Vi vill inte kalla oss gym, för vi har inte den typen av maskiner, utan vi jobbar mer med fria vikter och olika pass för att alla ska hitta något som passar just dem. Vi erbjuder bland annat Crossfit för både nybörjare och erfarna, 3D-funktionspass, barnpass, komma-igång-efter graviditeten-pass. Här jobbar vi med rehabilitering och behandlingar, med träningshelger som innehåller både kick-startsinspiration, avslappningsteknik, kostrådgivning och personlighetsanalys samt naturligtvis extra happenings för våra medlemmar.

NTC slog upp portarna så sent som i början av november förra året men har redan fyllt upp maxkvoten för antal medlemmar och har till och med spekulanter som står i kö för att komma in.
– Det är helt galet men naturligtvis otroligt kul! Skrattar Malin.

Själv har hon alltid hållit på med träning av något slag. Hon har bland annat spelat basket på elitnivå, men det var när hon utbildade sig till personalvetare och träffade på Crossfit-pionjären Magnus Liljeblad som hon fick upp ögonen för den nya träningsformen- och blev fast!
– Crossfit är vanebildande! skrattar hon. Och många kanske tycker det verkar skrämmande, svårt och avancerat. Men crossfit passar verkligen alla för man kan anpassa träningen efter den nivå som man själv befinner sig på. Och det är så vi vill jobba. Här tar vi inte in fler än 12 deltagare per pass för att hinna se varje medlem. Kunna hjälpa till och supporta så att alla får ut det mesta av sin träning.
Just den nära och familjära stämningen som råder på NTC är något Malin anser vara unikt i Norrköping.
– Vi vill vi inte bli större än att vi vet vad varje medlem heter. Här känner vi varann och här råder respekt och omtanke. Våra ledord är Kärlek, Glädje och Gemenskap. Man ska bli glad av sin träning och det är det batteriet i loggan vill visa på. Energipåfyllning- på alla plan!

NTC’s medlemmar är i alla åldrar från 12 till 65 år, både privatpersoner och företagsgrupper. Man samarbetar även med skolor som förlägger viss träning till centret.
– Här finns utrymme för alla. Vi har ett barnrum med tv och leksaker, vi har en skön sittgrupp i entrén där man kan softa efter träningen, äta sin lunch eller bara komma och ta en kopp kaffe eller läsa läxorna. Här sitter ibland mammorna kvar en stund, ammar, pratar och varvar ner efter sin träning med bebisarna.

Just mammagrupperna är något som Malin särskilt uppskattar att jobba med.
– Det känns viktigt att kunna vara en länk mellan barnmorskans efterkontroll och steget tillbaka till ”vanlig” träning igen, säger hon. Efter en graviditet kan man inte köra igång hur som helst utan man måste stärka upp musklerna på ett riktigt sätt för att inte skada sig. Det är fantastiskt att få följa, både mammornas utveckling i sin träning och naturligtvis barnen som hinner växa ganska mycket under de tio veckor en sådan här träningsperiod varar.
Hon berättar att det brukar bli en härlig gemenskap i de här grupperna, där man hjälps åt och inte behöver vara orolig för att någon blir irriterad om barnet skriker en stund eller behöver få en ny blöja mitt i passet.
– Och om sanningen ska fram så känns det faktiskt ibland lite vemodigt när bebisarna blir så stora att de inte längre behöver följa med, skrattar Malin.

Hittills har Malin jobbar dubbelt – både på NTC och på sitt arbete med bemanning, men sedan en månad tillbaka är NTC hennes heltidsjobb, vilket hon tycker är jätteroligt.
– När man jobbar med sin hobby så jobbar man ju aldrig – och samtidigt alltid! ler hon. Jag har hand om all administration och allt arbete bakom kulisserna förutom de pass jag kör ”på golvet”, så det känns fantastisk att äntligen få ägna sig helhjärtat åt det här!
Hon poängterar också att det är ett teamwork och att personalen kompletterar varandra otroligt bra.
– Alla coacher är fantastiska inspiratörer och energiknippen. Mange är idéprutan och ligger alltid i framkant med nya tankar och idéer. Till exempel var han den som startade upp Crossfit och tog 3D-funktionträningen till Norrköping. Jag är den som tar hand om alla idéer, sorterar dem och genomför dem som vi kommer fram till ska genomföras.

Och idéer råder det ingen brist på. Just nu planeras det för fullt för ett träningskonvent i Stadium Arena till våren. Malin berättar om drömmen att det ska kunna bli ett årligt återkommande event och hoppas att Norrköpingsborna ska sluta upp och ta del av allt som kommer att erbjudas. Utställningar, inspiration till bra och hälsosam mat, yoga och meditation samt naturligtvis föreläsningar och träningspass med intressanta träningspersonligheter.
– Vi har bokat en hel del riktigt tunga namn… ler Malin hemlighetsfullt och uppmanar alla nyfikna att hålla koll på sociala medier för mer information.

 

TEXT: Mirjam Lindahl
FOTO: Mirjam Lindahl