You are currently viewing Mitt i vildmarken, helt enkelt
Lisa Eriksson, Vildmarkshotellets hotellchef. Foto: Björn Lisinski

Mitt i vildmarken, helt enkelt

Det är mycket att göra för hotellchefen Lisa Eriksson. Hotellet beräknas vara helt klart till invigningen den 5 juni. Jag möts av en uppfräschad bergspassage innan jag kommer fram till hotellets entré, som pryds av den nya logotypen. Allt känns bekant, men ändå nytt och fräscht. Lisa avslutar en utcheckning och sen slår vi oss ned i baren som utgör gränslandet mellan lobbyn och den utbyggda restaurangen.

Jag ställer mig undrande till vad som händer här på Vildmarkshotellet, och får snabbt svar av Lisa. Hon berättar exalterat om den nya anläggningen och tankarna med renoveringen.
– Vi har renoverat alla 211 hotellrum. Hälften av konferenslokalerna likaså. Båda våra lobby-ytor och restauranger är renoverade. Nytt är även ett gym. Vi har även renoverat både lekrum och barnbio, för våra minsta gäster, säger Lisa och fortsätter:
– Som du säkert såg så är gången på utsidan, från parkering till entrén, helt ny. Vi har även renoverat både reception och butik.

Det är mycket nytt. Ny design och stora tillbyggnader. Det är inte bara för att fräscha upp hotellet man gör detta, utan hela renoveringen grundar sig i att hotellet ska bli en destination året om.
– Tidigare har vi levt mycket på sommarsäsongen, men tanken är att när privatgästerna avtar efter sommarens slut, så ska det fortfarande vara intressant för konferensgäster. Nu har vi bättre platser för fler gäster, i och med större restauranger och nya större ytor och fräscha faciliteter. Vi kommer kunna ta emot stora sällskap och Vildmarkshotellet är perfekt för stora kickoffer. Vår största konferenslokal tar 400 personer, så det finns som sagt plats för riktigt stora sällskap.

Hotellet byggdes 1984 och hade tidigare ett afrikanskt tema, som förvisso knöt an till vissa delar av djurparken.
– Det var dags för något nytt. Nya Vildmarkshotellet harmoniserar med djurparken och området i övrigt; baserat mer på svensk vildmark och natur, och vi väljer att se våra gäster som explorers – utforskare. Berättar Lisa och fortsätter:
– Våra gäster är nyfikna och vill testa och upptäcka saker. Är man inte en utforskare när man kommer hit, kommer man att lämna hotellet som en utforskare.
Maten är ett av områdena där hotellets gäster får möjlighet att utforska nya smaker.
– Här får du som gäst vara och leva upp till hur mycket explorer du själv vill vara, och kombinera smaker med kökets alla tekniker efter eget tycke och ”to boldly go where no man has gone before”.

Jag märker att det är lite ”hysch hysch” kring maten och Lisa vill inte riktigt avslöja vad de planerar att bjuda på. Men samtliga mat- och fikaupplevelser kommer spela en central roll och genomsyra hela konceptet. Allt är noga genomtänkt i både planering av menyer i säsongscyklar samt förädling av lokala råvaror.
Även finns ett stort fokus kring presentation och upplägg, det kommer bli riktigt bra lovar hon.

Vildmarkshotellet har ett utökat aktivitetsutbud som även det är mer fokuserat på natur och explorers. Det finns aktiviteter som Wild Camp, mountinbike och kajak. Det flesta aktiviteter anordnas av aktivitetsbolag. Det kommer att byggas en låghöjdsbana som får nyttjas av gästerna.
– Det är även anpassat för konferensgästerna som inte vill köpa en hel aktivitet. Då kan några vandra, några klättra och några kanske vill besöka det nybyggda gymmet och träna. Det finns saker att göra för de flesta.

Jag tackar Lisa för pratstunden, och måste säga att jag är förväntansfull inför nästa besök på Vildmarkshotellet, oavsett om det är privat eller någon konferens som det gäller. Det ser ut och känns lovande.

Vem vill inte vara en explorer?

 

TEXT: Björn Lisinski
FOTO: Björn Lisinski