You are currently viewing Affärsstaden föreslår kompletterande nomineringar till Linköpings Näringslivsgala!

Affärsstaden föreslår kompletterande nomineringar till Linköpings Näringslivsgala!

REGIONENS NÄRINGSLIVSDIAMANT 2018

Ulla Lönn – en serieentreprenör med största hjärtat!

Ulla-LonnUlla har mångårig erfarenhet av ledande befattningar i näringslivet främst inom försäljning, marknad och kommunikation. Hon har även erfarenhet från värderingsstyrda organisationer och har under många år arbetat med opinionsbildning. Ulla är en av grundarna av Cojn och hon har idag huvudsakligen uppdrag med fokus på verksamhetsutveckling samt ett flertal styrelseuppdrag. Ullas positiva inställning går igen i allt Ulla gör och hennes klokskap kommer många till del genom de styrelseuppdrag hon har.
– Jag har roligt nästan varje dag! Får jag vara tillsammans med lösningsfokuserade, positiva, kunniga människor som vill något är det roligt. Svårast är det när prestige, makt och ovilja sätter käppar i hjulet för utveckling som måste ske, säger Ulla.

 

Camilla Lejon, Linköping City Airport

Camilla-LejonIngen driver en regional flygplats med ett större engagemang. Tidiga mornar, sena kvällar, resor på fritiden. Alltid med Flygplatsens bästa och regionens möjligheter att snabbt komma ut i världen för ögonen.  De satsningar hon har genomfört där har väckt stort intresse på nationell nivå i branschen. Hon har inte svårt att ta beslut och beskrivs av sina kollegor som driven, kreativ och skapar en arbetsmiljö där alla arbetar mot ett gemensamt mål.

 

Karin Ljungmark Malmström, Identx

Karin-Ljungmark-MalmstromKarin är varumärkesstrateg och arbetar med processledning och affärsutveckling. vd på Identx kommunikation och ordförande i Östsvenska handelskammaren. Om sina styrelseuppdrag säger Karin:
– Jag har alltid varit öppen för olika förtroendeuppdrag – det har gett mig personlig utveckling i livskarriären. Allt från styrelsen i mina pojkars handbollslag till fullmäktigeuppdrag inom Länsförsäkringar.

 

 

 

 

ÅRETS SAMHÄLLSUTVECKLARE

Josefina Syssner

Josefina-SyssnerUnder Almedalsveckan i Visby i juli månad släpptes Josefina Syssners bok ”Mindre många”. I denna skriver hon om det krympande Sverige, där visioner och planer för att hantera utebliven tillväxt saknas. Med utgångspunkt i sin egen och andras forskning – både i Sverige och utomlands – presenterar Josefina nya perspektiv på ett tudelat Sverige och på de krympande kommunernas verklighet. Hur man kan få till stånd ett bra samhälle med en fungerande välfärd på en mindre ort – även om antalet invånare blir färre
– När man som forskare kommit fram till intressanta resultat som kan påverka människor vill man förstås presentera dessa för politiker och beslutsfattare. Då är Almedalen en arena bland många. Fördelen är att man där når så många nyckelpersoner på kort tid.

 

Rebecka Le Moine

Rebecka-Le-Moine-AMES-rundRebecka Le Moine utsågs tillsammans med artiststjärnan Malena Ernman till Årets miljöhjälte 2017 av Världsnaturfonden WWF. Detta tack vare sitt arbete och starka engagemang för biologisk mångfald.
– Många känner inte till att vi lever i det sjätte massutdöendet och har mer än 4 000 rödlistade arter i Sverige, berättar den 28-åriga Linköpingsbon.

 

 

Elin Bom, projektledare Vi Ses – Språkvänner i Linköping

Elin-BomVi Ses – Språkvänner i Linköping är en neutral mötesplattform för nyanlända människor som vill träffa en ny vän. Och nu finns även Pop-Up Språkcafé.
-De är uppbyggda i CSR-anda (Corporate Social Responsibility – ett företags samhällsansvar) och är ett sätt att förenkla för företagen att engagera sina medarbetare inom samhällsansvarsdelen i CSR-arbetet.

 

 

 

 

ÅRETS TILLVÄXTFÖRETAG

Hanna Rydman och Calle Bäck, Joyvoice

JoyvoiceDom har redan utsetts till Årets Företagare i Linköping 2018 men är värda ännu mer uppmärksamhet.
Joyvoice World Choirs AB startades 2014 och drivs av Hanna Rydman och Calle Bäck. Hanna Rydman och Calle Bäck har genom stort driv, entreprenörsanda, framtidstro, tillsammans med kreativitet och nyfikenhet byggt ett växande företag med god lönsamhet. Joyvoice verkar i en mycket traditionell bransch men har ändå lyckats skapa ett helt unikt koncept.

 

 

Åsa Detterfeldt, Mindroad

Asa-DetterfeltÅsa är magister i datavetenskap från Linköpings tekniska högskola. Hon har arbetat med företagsledning i 20 år i roller som General Manager, styrelseordförande, vice VD, grundare, platschef, affärsenhetschef, försäljningschef, projektledare och kompetensledare.
Åsa brinner för tre saker; entreprenörskap, mjukvaruutveckling och internationellt arbete. Nu driver hon ett eget bolag som hon byggt upp på visionen att bli ett kunskapsintensivt mjukvaruföretag med gott renommé, som ska bli 400 anställda inom en inte alltför lång tid.

 

 

Rakel Gustafsson, Himmelsby Spa & Konferens

Rakel-Gustafsson,Under 2010 startade Rakel Gustafsson ett eget gårdshotell med konferens, spa och boende precis intill familjens hus i Himmelsby utanför Mantorp. Utsedda till årets tillväxtföretag i Mjölby skulle Rakel och Himmelsby platsa i flera kategorier. Med en omsättning som passerat femton miljoner kronor och närmar sig tjugo miljoner är det en succé hon ens inte hade vågat drömma om.

 

 

 

ÅRETS VISIONÄR

Helene Oscarsson, Klustermotor på Vreta Kluster

Helene-OscarssonDet Helene inte vet om regionens många företag inom gröna näringar är inte värt att veta.
– Sverige kan bli världsledande på hållbar tillväxt. Vi har förnybar råvara i form av skog och mark där vi kan odla vår mat. I den här regionen tror jag att vi kan hjälpa Sverige ett bli världsbäst på hållbar tillväxt, säger hon. Jag vill inte säga världsbäst i särskilt många sammanhang men i det här fallet är det inte för stora ord. Sverige kan verkligen bli det om fler satsar, säger Helene.

 

 

Lena Miranda, Science Park Mjärdevi

Lena-MirandaVd i Science Park Mjärdevi, ordförande i Sisp, Swedish Incubators & Sience Parks. Lena har goda kunskaper inom digitalisering, innovation och marknadsföring – men har också en bred erfarenhet av företagsledning och förändringsledning. Under de fyra år Lena Miranda varit vd för Science Park Mjärdevi har antalet bolag ökat med cirka 100 – samtidigt som mellan 1 000 och 1 500 personer har rekryterats. Något som innebär att antalet bolag är uppe i runt 400 med ungefär 7 000 anställda totalt.

 

 

Lotta Utterström, verksamhetschef Friskis & Svettis Linköping.

Lotta-UtterstromEfter att länge funnits på bara två ställen i Linköping öppnade Friskis förra året sin tredje lokal i staden, och snart står en fjärde anläggning klar. Den byggs just nu i Harvestad vid Landeryds golfbana.
– Våra funktionärer kommer hit på sin fritid och brinner för sina uppdrag, vilket ger en härligt positiv stämning, framhåller Lotta Utterström, verksamhetschef i Linköping.

 

 

 

 

ÅRETS GRÖNA FÖRETAG

Helena Nilsson, MedeviProSalus

Helena-NilssonDet som började med ett behov för egen del har utvecklats till ett företag med kunder ut över Sveriges gränser. Placerat i Medevi, precis vid norra Vätterns östra strand och på gränsen till Örebro län ligger det lilla familjeföretaget MedeviProSalus som tillverkar och säljer ekologisk hudvård.

 

 

Energifabriken

Charlotte ElanderEnergifabrikens vd Charlotte Elander intervjuas i nästa nummer av Affärsstaden.
Energifabriken är ett exempel på hur är ett av regionens styrkeområden ”miljönytta som affärsidé” fungerar i praktiken, hur bra vi i regionen är på hållbarhet, miljöteknik och gröna näringar.

 

 

 

Louise Ridderström och Christina (Tina) Enudd Nordström, initiativtagare till projekt Drivbänk

Projekt-drivbankI deras arbeten inom den gröna näringen såg de ett stort behov av arbetskraft. De förstod också att steget till att anställa är stort. Många arbetar hellre själva ett antal extra timmar än att anställa samtidigt som det finns mycket kompetens som går förlorad bland långtidsarbetslösa och nyanlända.
Projekt Drivbänk har ett litet annat tänk.

– Att få människor att växa, det är vad vi önskar av projekt Drivbänk, säger Louise Ridderström och Christina (Tina) Enudd Nordström, initiativtagare till projektet som drivs på odlingen vid Vreta Kluster och på Café Drivbänk på Kungsgatan i Linköping.

 

 

ÅRETS MODIGASTE

Sibship, Louise Berg

Louise-BergMed kulturen som redskap arbetar Louise med att bryta tabun. Just nu arbetar man med att utveckla en ny visualiseringslösning för att underlätta i kvinnosjukvården. Genom en dynamisk 3D-modell över kvinnans kön, där de yttre delarnas variation i bland annat färg, form och storlek går att visualisera och anpassa vill man bryta det tabu som fortfarande råder när det gäller det kvinnliga könet.

 

 

Linköpings Höghöjdsbana

HoghojdsbananLinköpings Höghöjdsbana ägs och drivs av Hanna Westberg Åhlfeldt och Mattias Åhlfeldt som båda är certifierade vildmarks- och äventyrsguider med stor erfarenhet av höghöjdsbanor och klättring. Hanna och Mattias har byggt hela banan själva, för hand. De började röja grenar i oktober 2016, när de fick kontraktet. De började sedan bygga första november samma år och det var en tidsödande process. Nu efter två år och med flera olika nivåer av hinderbanor och aktiviteter så ger det Linköping ett svar på ropet efter utomhus-aktiviteter.

 

 

Nina Svenman

Nina-SvenmanNina Svenman är initiativtagare till Östgötamaran, regionens enda maraton. Hon har en bakgrund som gymnasielärare i ämnet idrott & hälsa med en vardag fylld med träning och fysisk aktivitet. Nina vill inspirera till fysisk aktivitet samt förena idrott och kultur i samband med Östgötamaran.