You are currently viewing Gemenskap, glädje, utveckling och utmaning!

Gemenskap, glädje, utveckling och utmaning!

Titans är en idrottsförening som bedriver träning för dem som söker det där lilla extra. Titans har allt från tuffa X-FIT pass till skön löpning i underbar natur där löptekniken slipas. De är inte bundna till något gym utan tränar mycket utomhus. Gemenskap, glädje, utveckling och utmaning genomsyrar verksamheten och alla som vill är välkomna att vara med.
Vi har träffat entreprenören och eldsjälen Johan Henriksson, som är grundaren och den som huvudsakligen driver Titans på sin fritid.
– Titans fokuserar huvudsakligen på hinderbaneträning, dock så sysslar vi med andra typer av träning också.
– Föreningen Titans har 40 medlemmar, i Kisa, Rimforsa och Brokind. Vi har haft pass i Norrköping också tidigare, men vi har lagt det på is för tillfället. Men vi kommer tillbaka även där.
Vi erbjuder sex pass i veckan, där merparten tar plats i Rimforsa.

Titans har även andra evenemang förutom träning och sin egen tävling, Johan berättar:
– Om två veckor till exempel, så åker vi till Gullringen och kör vattenfys, med mig som ledare. Sen på lördag kör vi extra-fys i form av Happy Saturday. Så det kommer ofta fler tillfällen att träna, och umgås, än vad de schemalagda passen erbjuder.
Vill du komma i kontakt med Titans så sök rätt på dem på Facebook eller laget.se, för mer information.

Klubben ger även möjligheter att åka på olika tävlingar som du kanske inte hade tänkt eller vågat åka på annars. Tävlingar som Toughest, Salamon Trailrun, Blodomloppet, Superior Race med flera, allt för att skapa den gemenskap och laganda som Titans står för – gemenskap, glädje, utveckling och utmaning!

Hinderbanelopp är något som ligger Johan varmt om hjärtat.
– Vi arrangerar ett eget OCR lopp (Obstacle Course Racing) som heter Titans 5ive. Det är ett hinderbanelopp som hålls i Rimforsa. Loppet tar plats på en hinderbana som är ca 5 km, med 18 eller flera hinder (det varierar lite från år till år). Tävlingen är tänkt att passa de som vill få en introduktion till hinderbanans värld, men banan är även utformad så att man ska kunna hitta en utmaning om man är i elitform.
Det har kommit att bli ett populärt lopp. Hittills har loppet fått bra recensioner från stora tidningar och olika träningssajter runt om i Sverige. Vi konstruerar och bygger våra egna hinder. Vi försöker vara och uppfattas som lite nytänkande när det kommer till hinder och utformning.
I år går loppet av stapeln den 7/7 i Rimforsa. Det blir tredje året i rad som tävlingen anordnas.
– Vi hoppas landa på 200 personer som deltar i år, sen drar det självklart mer folk, som är med och kollar och stöttar. Det är inget jättestort lopp – det kan inte mäta sig med till exempel Toughest, men det är roligt. Vi gör det inte för att tjäna pengar utan för att skapa något häftigt som ger glädje till andra.

Förra året bjöd Titans 5ive på en Chronos-edition, med extra tuffa hinder som gick under namnet Chronoshinder, och det kommer även bli så i år. Men i år är det nya hinder, och Johan vill inte avslöja vad det blir för nytt.
– Det är fortfarande en hemlighet, säger Johan med ett pillemariskt leende.

Passbeskrivning

Löppass Lär dig löpa rätt, få verktyg att utveckla din löpning till nästa nivå, med en utbildad och professionell löpcoach.
X-FIT Funktionell träning med oftast bara kroppen som redskap, samt ute året om. Ett lite tuffare pass där man blandar löpning med funktionell styrka och i ett tempo, efter egen förmåga. Träningen sker både i stads- och skogsmiljö.
X-Box Här blandas sparkar och slag med funktionell träning och pulshöjande intervaller. Träningen är inspirerad av bl.a. karate, boxning och HIIT. Passar alla.
Tabata Högintensiv träning där man oftast jobbar med kroppen som enda redskap. Intervaller om 20 sekunder följt av 10 sekunders vila och med en minut vila mellan övningarna. Passar alla.
X-Core Ett pass där man utnyttjar kroppsvikten som motstånd i både konditions- och styrkekrävande övningar, med fokus på bålstabilitet och kontroll. Ett pass som passar alla!
X-Indoor Gillar du att träna inomhus men ändå vill få den där härliga känslan av att man verkligen tagit ut sig? Då är X-Indoor något för dig!
Titans Challenge Utmana dig själv genom att vara med på ett Titans Challenge pass. Här jobbar vi mot klockan. All träning sker utomhus och med olika typer av redskap så som bl.a. slägga, traktordäck och rep som hjälpmedel.
OCR Challenge Här får du lära dig allt du behöver veta för att kunna genomföra ett hinderbanerace. Allt sker i direkt anslutning till hinderbanan i Vrinneviskogen i Norrköping och/eller i urban miljö där du även får träna på olika typer av hinder.
Happy Saturday Dessa pass utannonseras samma vecka och kan vara temapass som finns i det ordinarie passutbudet.

 

TEXT: Björn Lisinski
FOTO: Björn Lisinski