You are currently viewing En kväll för barnen till förmån för Barncancerfonden
Annika Nyström och Natalie Kjellander utanför Flygeln där galan – En kväll för barnen kommer hållas den 22 september.
Foto: Björn Lisinski

En kväll för barnen till förmån för Barncancerfonden

22 september är det dags för barncancergalan på Flygeln i Norrköping. Syftet med kvällen är att samla in pengar till barncancerfonden, men även att utbilda folk i ämnet. Det kommer finnas både läkare och forskare på plats som jobbar under barncancerfonden centralt. De kommer att berätta om det senaste inom forskningen. Självklart är lokalföreningen på plats och fyller en stor del av kvällen. 

Affärsstadens utsände har träffat initiativtagarna och eldsjälarna bakom detta arrangemang, inga mindre än Annika Nyström som är försäljningschef på Louis De Geer och Natalie Kjellander som driver målerifirman Let’s Paint. 

Det märks att de är taggade för den här galan och verkligen vill att det här ska bli en bra kväll för barnen och något som enar norrköpingsborna i något som skänker så mycket gott.

Annika berättar om att de självklart vill lyfta fram den lokala föreningen.
   – Vi vill att alla ska bli medvetna om vad Barncancerfonden gör och hur de jobbar. Sen kommer generalsekreterarna från Stockholm. De är väldigt tacksamma att vi gör det här initiativet utanför Stockholm. Vi vill att det här ska ena både Norrköpings företagare och privatpersoner. 

Det är bra att ha en kväll där forskarna från organisationen kommer och berättar vad pengarna går till, vad som händer just nu inom forskningen och så vidare. Så man vet man faktiskt bidrar till, framhåller Natalie.

Under kvällen kommer det bjudas på underhållning i form av Andreas Lundstedt som kommer tolka George Michael, tillsammans med en kör vilket blir en magisk och vacker föreställning.
   – Kvällen förgylls även av Joyvoice, säger Annika och fortsätter: dom blir 40-50 stycken på scenen, det kommer bli jättevackert. Utöver detta har vi även en lokal barnkör som kommer sjunga tillsammans med Isabella Swartz bland annat.

   – Det kommer vara en väldigt fin kväll som kombinerar både starka och sorgsna berättelser i kombination med vacker musik och även hoppfulla saker. Så kvällen kommer att bjuda på ett stort spektrum av känslor, lovar Natalie.

Man ser att barncancerfonden gör jättemycket och har fantastiska resultat i sin forskning. Men naturligtvis behövs det mera pengar.

Vi har även varit i kontakt med Tobiasregistret kommer finnas på plats och berätta om deras arbete, som även detta är jätteviktigt. Det handlar om att registrera sig som donator för stamcellsdonation. Varje dag drabbas någon i Sverige, och många fler runt om i världen, av en sjukdom som kan botas med friska blodstamceller Natalie berättar:
   – Man får hem ett test. Topsar sig själv (det här har ju många gjort i annat syfte, i dagsläget) Topsen analyseras för att få fram din unika profil (HLA-typ) och är det en match för någon så kan du rädda ett liv. Blodbildande stamceller finns inne i benmärgen. Om du blir aktuell för donation så finns två sätt att samla in stamceller, antingen via blodet eller direkt från benmärgen. Det vanligaste är att samla in via blodet.

Vad som också är fint med den här kvällen är att det kommer finnas så många olika sätt att bidra på. Annika berättar lite om de olika sätten:
   – Vi har dels sponsorerna som har gått in med pengar såklart. Men så kommer det hållas auktioner, där vi auktionerar ut saker på scen. Reijmyre Glasbruk har specialdesignat en vas för just den här kvällen, och den kommer vi auktionera ut från scenen.

Man kan självklart bli månadsgivare närsomhelst under kvällen. Det säljs fina armband att köpa där man stödjer lokalföreningen. Så det finns både stort och smått. Alla kan bidra med något. Bara genom att gå på galan så bidrar man: halva biljettintäkten går direkt till barncancerfonden.
   – Vi ska försöka få in så mycket bidrag som möjligt under den här kvällen, och det här är något som vi vill ska bli en stående årlig gala, säger Natalie hoppfullt.

Det här är första gången som den här galan anordnas i Norrköping. Annika kände att det här låg henne varmt om hjärtat och kontaktade Natalie.
   – Jag fick precis som jag ville. Natalie som är en driven tjej med ett stort hjärta nappade direkt.

De började jobba med Galan så sent som i Maj, så det har inneburit hårt arbete och även under sommaren med semestrar och allt vad det har inneburit.
– Jag jobbar även med en annan gala och vi brukar ha ett år på oss. Så när Annika kom med idéen så svarade jag självklart ”ja, vi kan göra det, men vi kommer behöva jobba hårt”. Och det har vi gjort, berättar Natalie.

Biljettförsäljningen är igång och det har börjat boka på, så det är ingen dum idé att passa på att boka din biljett redan nu. 

Några av galakvällens sponsorer är Hugo Stekhus, HSB, Hyrbostäder, Lundbergs, Häv & Gräv, Freys Hyrbilar, ED Gruppen, Söderberg & Partner, DigitalCap, Fiddeli, Affärsstaden, Eventgänget, Sandå Måleri, Fridströms Måleri, Mio, Hyllinge Bistro, Pias botaniska, Ballonggänget, Jernberg Promotion med flera.

Det är fler än vad som nämns här, och det behövs fler så vill du vara med så hör av dig.

När man kommer hit på kvällen så bjuds det på ett spektrum av känslor. Det är en trerättersmiddag för ett fint ändamål. Man kommer att skratta, man kanske fäller en tår. Man träffar både barn och vuxna, familjer, sjukhusclowner.
   – Det kommer bli en vacker kväll. Och vi hoppas att Norrköpingsborna känner att nu går vi med och bidrar till den här kvällen, tillsammans som stad gör vi något fint säger Annika.

Jag är helt säker på att det här kommer bli en bra kväll – en kväll för barnen!

Vi syns väl där? 

Text & foto: Björn Lisinski