You are currently viewing De nominerade till ”Årets företagare” 2023
Glada minnen och vinnare från förra årets gala.

De nominerade till ”Årets företagare” 2023

Snart är det äntligen dags för årets happening: Företagargalan i Norrköping. Den 20:e april blir det världspremiär för en gala på Linden Köpcentrum. Tillställningen anordnas i av Företagarna Norrköping och det blir fjärde gången som Företagargalan går av stapeln i fysisk form.  Det blir en riktig fest med företagaren i fokus och redan i dag kan vi avslöja de fyra som är nominerade till ”Årets företagare”

Den 20:e april går Företagargalan i Norrköping av stapeln. För att uppmärksamma några av Norrköpings företagare lite extra kommer det även delas ut några prestigefyllda priser, i olika kategorier. Men det största och mest omtalade kategorien är ”Årets företagare”
– Den största happeningen under kvällen är de priser som delas ut. Det är fyra stycken som nomineras till premiumpriset: Årets företagare. Av dem fyra kommer en att koras under kvällen, säger Lino Casimiro.  

01. Åby konditori

Med en 30-årig historia som startade 1964 är Åby konditori välbekant hos Norrköpingsborna.
I ett stort, egenutvecklat bageri i Jursla produceras mer än 300 olika bakverk med stor yrkesskicklighet – så stor att man en gång hamnade bland topp 10 på konditor-VM.Med smarta lösningar i egen regi under tuff tid i branschen har bröderna Krister och Ronny Anderzen visat att hårt arbete gör det möjligt att överleva och erbjuda alla 25 medarbetare fortsatt sysselsättning. Genom sitt stora samhällsengagemang bjuder de varje år alla äldreboenden på semlor och är dessutom medgrundare till seniorgalan- som berikats med sin alldeles egna bakelse: Seniorgalabakelsen! 

02. Häv & Gräv

Sedan 2002 har Häv & Gräv utfört tjänster inom mark och anläggning med stort fokus på kundnöjdhet och ägarna Kalle Moberg och David Andersson menar att nöjda kunder är den bästa strategin för positiv utveckling.
Häv & Gräv har idag omkring 60 anställda och är välkända för sin goda företagskultur och engagemang i det lokala området, bland annat till ungdomsidrotten genom sitt namn på Häv & Gräv Arena.
20 år senare är Häv & Gräv fortfarande på stadig tillväxtresa och omsätter idag cirka 130 miljoner kronor. 

03. IDoc

Sedan IDoc klev in på företagsarenan har företaget gång på gång visat att man genom innovativa och smarta lösningar lyckats göra vårdbranschen bättre. Ett stort fokus på positivt kundbemötande och flexibla vårdlösningar som ska serva samhället i en osäker tid, har gett företaget både gott rykte och en skjuts i sin tillväxt.
Ägare och grundaren Erik Lind, som själv är läkare är fast beslutsam att genom rätt värderingar, driv och lösningsfokusering så kan man ändra en gammal och konservativ bransch till det bättre för patienter.
På kort tid har Erik och IDoc skapat stor tillväxt och närmar sig 200 miljoner i omsättning och fler än 50 anställda, samt beslutsamt växer över Sverigekartan. Dessutom är Erik en stor inspiration för företagare i Norrköping, där han även engagerar sig i staden med både sponsring och delaktighet i stadens näringsliv.   

04. Swed handling

Swed Handling grundades 1994 av familjen Andersson och är idag Sveriges ledande kemikaliedistributör med distribution inom hela Skandinavien. Verksamheten i Norrköping utgör företagets hjärta medhuvudkontor och lager på Händelö.
Numera är det syskonen Rickard och Therese som driver bolaget med ett tydligt fokus på kundvård och minimal miljöpåverkan.
Med hjälp av marknadens mest utbyggda returemballage­system, innovativa logistiklösningar och alternativa, mer miljövänliga ­produkter, arbetar man aktivt med att minska den totala miljöbelastningen. På senare år ligger Swed Handling i framkant även när det gäller övriga hållbarhets­områden, som en självklar del av det dagliga arbetet.